Gela Björklund

Fånga vartenda litet glitterkorn som kommer i din närhet

Gör om gör rätt

Kategori: Allmänt

Ibland har jag bara lust att kräkas. Kräkas på människor. Tänk om den dagen då folk blir mindre egoistiska kommer. När människor kan börja glädjas för andra och sluta vara så fruktansvärt egotrippade. Någon dag måste man vakna upp ur sin trasiga bubbla och få ner fötterna på jorden, allt kommer aldrig bara handla om dig. Falskheten lyser rakt igenom er, om jag backar så följ inte efter mig. Prata är ni bra på. Den enda detaljen är att ni pratar om varandra, inte med varandra. Livet är så mycket mer än att fokusera på andra människor, du har ett eget där du kan finna din egen sanna lycka. Ta vara på de

 

Det sker

Kategori: Allmänt

Det är många som tycker att det inte syns att jag är gravid och att det knappt går att se någon direkt skillnad. Men när man gämför bilderna så syns de tydligt! Vecka 6 och vecka 20. Så jovisst har jag allt fått en rejäl gravid mage! 😍

Halva resan!

Kategori: Allmänt

Vecka 20. Alltså halvvägs in i graviditeten om jag går fullt ut. Magen växer för varje dag och jag njuter av tanken av att veta att mina små har de bra där inne. Nu är de dags att börja planera, beställa och köpa saker. Har inte riktigt vågat ännu, men nu känner jag att de börjar bli dags:) var iväg och skulle beställa vagnen igår, men jag avvaktar ca två veckor till då nästa års modell kommer ut på marknaden. Jag var såååååå nära på att köpa bagaboon ändå, haha. Får se hur de slutar med de där. Nätterna är i full gång med att räknas ner, nu är de endast 8 kvar. Under sommaren kommer jag gå på en massor av kontroller hos barnmorskan, varannan vecka närmare bestämt. Känns skönt att veta att man blir extra kontrollerad när man väntar två. Max upptäckte häromdagen att en fin liten hormonrand börjar visa sig på magen, ett gravidtecken! Hehe :) ha en bra dag i solen alla vänner och ta hand om er ❤️

Mer sånna här dagar tack!

Kategori: Allmänt

Idag ÄNTLIGEN fick vi till våran dejt! Har haft en skön och solig dag ute på öarna hos min absolut bästa vän. Jag önskar att vi bodde på promenad avstånd till varandra, älskade älskade Natalie. Goaste ungarna och hundar som leker och badar som om dom vore valpar ❤️ Solen har tagit ordentligt även idag, och jag älskar det!! Jag hade kunnat bosätta mig där ute när de är sommar, en bättre plats är svår att hitta. Magen växer för var dag, nu syns de för allmänheten;) Just nu är livet svårslaget och jag njuter mer och mer för varje dag. Puss på er!

Förväntansfull

Kategori: Allmänt

Tänk att ni två är sååå älskade redan och så efterlängtade! Första sommaren som jag hoppas ska gå i raketfart. Mina små troll ❤️ Jag ska verkligen göra allt och lite till för er

Alltså❤️❤️

Kategori: Allmänt

Vilken daaaaaag:):) vetenskapen av att jag ska få vara ledig ca 3 somrar framöver gör det bara ännu bättre. Här ska de njutas !

Nyfikna?

Kategori: Allmänt

Jag ser att ni har vart nyfikna på gårdagen ;) det gick jätte bra på RUL, både växer och mår bra. Den lilla börjar komma ikapp sig, förut skiljde de ca en vecka i utveckling nu är de bara tre dagar:) lilla plutt ! Hon kunde tyvärr inte se könen på någon av dom, men hon gissade på två tjejer ( men sa att de lika gärna kunde vara två killar ;). Så vi vet ännu inte. Kommer göra många fler ultraljud, så antingen kollar vi då eller så ser vi helt enkelt vad som kommer ut. Och ifall de är enäggstvillingar eller tvåäggs kunde hon inte heller svara på. Men så mysigt och så spännande!
Huset var tyvärr inget att ha ;( alldeles för mycket att göra, varje rum var ett renoverings projekt . Men de är bara att leta vidare, jag VET att vårat snart kommer ut till försäljning. Ut med er i solen idag, så jäkla härligt." Puss! ( översta bilden är på T1, den andra på plutten T2, dom har blivit så stora !)

Imorgon!:D

Kategori: Allmänt

Äntligen! Imorgon är dagen med ett stort d:) 21 maj, dagen vi har väntat på sen i februari. Det är äntligen dags för rutin ultraljudet! Så spännande, vi hoppas kunna se vad de är för kön på dom små. Kan ni gissa vad de är? Jag själv tror på två pojkar, men de kan lika gärna vara två tjejer. Vilket som, det är en helt fantastisk känsla som jag går runt och bär på hela dagarna. Jag ska bli två barns mamma och Max två barns pappa! Kroppen är helt otrolig och jag är såååå tacksam för att just vi får vara med om detta. Livets mirakel

Sommar

Kategori: Allmänt

Nu måste väl ändå sommaren vara här? Huvudet har varit på gränsen till att explodera idag, men på eftermiddagen så fick jag faktiskt svar på varför. Vilket oväder de blev! Men jag kan faktiskt erkänna att jag tycker att de är super mysigt.

Om fyra veckor så är jag färdig jobbad ;) hur härligt? En hel sommar som ska spenderas på de lugnaste och bästa sättet för min lilla familj, jag håller alla tummar för att vi hinner hitta ett hus fram tills ankomsten! Det optimala hade vart ifall vi hittade något typ igår? så vi kan flytta in under semestern. Ska på visning på onsdag och jag hoppas veeeerkligen att vi tycker om de!

Sov så gott alla där ute, själv har jag 8 timmar kvar tills de är min tur

Ny energi!

Kategori: Allmänt

I helgen har jag fått tillräckligt med D-vitamin så de räcker till ett helt fotbollslag. Herregud va skönt de är! Blir som paralyserad av solen och nästan lite hög på livet. Dagarna uppe på landet är som att leva i ett paradis, en frihetskänsla som kallas duga. Nu har vi laddat med ny energi och är redo för en ny händelserik och spännande vecka ;)

Härligt!

Kategori: Allmänt

Silken fredag :D har roat mig med att plantera lite blommor och busat med vovven på förmiddagen. Tanken var att vi skulle åka till vårat lantställe nu på eftermiddagen, men de skjuter vi upp till imorgon bitti istället. Vi åker hem till svärföräldrarna och myser ikväll, det är minst lika bra! Ha en härlig helg alla därute och ta hand om varandra <3

Vecka 18

Kategori: Allmänt

Igår sprang vi in i vecka 18. Magen växer för varje dag och de är så mysigt! Än har jag inte känt något, men de är bara en tidsfråga. På onsdag är de dags för RUL och de ska bli så spännande! Samma dag är en visning bokad, ååååh håll tummarna! Ett hus som ligger ganska långt under våran budget, men det känns ändå som ett bra hus och ett bra läge. Vi får se :)

Kalas!

Kategori: Allmänt

Igår hade vi lite kalas för både mig och Max. Så smidigt att slå ihop de när vi fyller år med fem dagars mellanrum ;) Jag fick en tavla av mina syskon som jag älskar! Den ska hänga över spjälsängen sedan. Den gör sig inte rättvis på bild, men hjärtana är målade i glitter och jag har suktat efter just denna läääänge men vart för snål för att köpa den. Nu äntligen har jag den, och den ska få glittra ikapp med barnen sen ;)

Visning

Kategori: Allmänt

Har precis vart på visning, ett super fräscht hus! Helt i min stil, MEN tyvärr för litet :( hade de vart 50 kvm till så hade de funkat. Bara att fortsätta leta, men de är så svårt. På bilderna ser alla husen så stora och fina ut, men i verkligheten är de som dockhus. Nu när vi ska ha två små så höjs våra krav, vi kan inte nöja oss med första bästa. Allt ska kännas bra och vi ska kunna bo där länge.

:);)

Kategori: Allmänt

Jag kickstartade denna veckan med ett nattpass och åkte direkt för att titta på mina små bebisar. Hade tid hos läkaren för en gyn undersökning samt ultraljud. Allt såg bra ut och dom har blivit så stora :D ca 18 cm långa och lever rövare inne i min mage. Fast att dom är så stora och lever ett sånt party liv så syns de inte mycket på mig och jag känner abslout ingenting ännu. Men vilken känsla ! Wow, tänk att dom två följer med mig 24/7, och kommer göra de många år framöver. Livet har gett oss en utmaning och jag är helt hundra på att vi kommer klara detta galant. Min egna familj.

Tacksam

Kategori: Allmänt

Mina arbetskollegor.. Va fasen hade jag gjort utan er? Jag har en sån TUR att få jobba med den bästa ligan på hela jorden, är såååå tacksam för att jag har er. Vore de inte för er så hade jag aldrig klarat mig, speciellt inte den här sista tiden på jobbet. Fast de skiljer många år på de flesta av oss, så är ni minsann mina vänner för livet. När man får jobba med några av sina bästa vänner, så är inte ångesten svår att slå bort när man åker hemifrån trött som ett as en regnig kväll. Tack tack tack för att ni är just ni!! Vill att bebisarna ska få växa upp och bara omringas av fina människor. Ni kommer att vara en stor del av just dom människorna ❤️

En riktig karlakarl!

Kategori: Allmänt

Den här är då inslagen med kärlek. Du är så himla duktig älskling, det är nästan så att mitt mammahjärta slog en dubbelvolt.

Mysigt!

Kategori: Allmänt

Hipp hipp hurra! Idag är de minsann min tur att fylla år :) finns inget mysigare när man vaknar upp och känner den lilla bulan på magen, godmorgon mina hjärtan <3 tack alla som hör av sig, ni är helt fantastiska! Nu ska jag kasta av mig morgonrocken, slänga på mig något bekvämt ( hehe )och åka hem till mamma och pappa för att bli bortskämd med kalasmiddag. Bilen är dessutom redan klar, nu ska den säljas och vi ska hitta den mest perfekta familje bilen. Får tänka om lite på den fronten oxå, nu behövs ännu större bagage och gott om utrymme för bilstolar:) Puss på er!

Jakten fortsätter

Kategori: Allmänt

Fick ett tips ang Urban Jungle, den enda på marknaden ( som jag har sett ) med gemensam liggdel. Det känns som de mest självklara att dom ska få ligga tillsammans, både i säng och vagn i början. Åkte och kollade på den, men tyvärr va de inget för mig:( synd, men den kändes för oplanerad och chassit tyckte jag inte alls om. Jag hade velat ha en dubbel åkpåse ifall jag bestämt mig för den annars känns de ju meningslöst? Men de finns inte. Nej de får minsann bli en Emmaljunga double Viking. Den verkar klart bäst, och snyggast ;)
Nu är de nästa projekt. Bilstolar och basar. Vilka tycker ni är bäst? Måste vara någon av dom ledande märkena då de endast är dom man kan köpa adaptrar till och klicka fast på vagnen. Praktiskt!

V17 (16+0)

Kategori: Allmänt

Idag går vi alltså in i vecka 17. Tiden rusar iväg, likaså min mage. Har jag tajta kläder på mig så kan folk utifrån ana att de bor nån där inne ( men att de finns två är de ingen som kan gissa än så länge! ).

Idag ska min bil in på verkstaden och få en liten behandling. Den ska säljas och det börjar bli lite bråttom, om mina små vill komma ut tidigare så har jag i nästa vecka redan gått halvvägs. Mycket ska inhandlas och planeras, men det är såå kul!

Kategori: Allmänt

Dom är ute!

Kategori: Allmänt

Drömmar.. Jag drömmer så konstigt nu på nätterna, de sjukaste är ju att man verkligen tror att det är sant. Inatt hade jag min förlossning. Fast själva förlossningen var lixom aldrig med, det var bara precis efteråt. Barnmorskan kom till mig och lämnade en vanlig plastpåse som innehöll någon form av skelett / ben. Det visade sig vara min svanskota som låg blodig i påsen, hon brukade visst råka knäcka sönder den under förlossningar. Jag fick behålla den som en souvenir, jo man tackar. "Barnen" var två pojkar, formade som två nakna hundvalpar. Är de dom jag ska amma? Jo men kasta hit dom bara, jag löser väl de.
Max fick testa på att vara ett barn igen. Han fick springa runt och runt under en trä trappa. - Kom och testa älskling, det är jätte roligt!
- Jag kommer snart! Jag tror jag stoppade ett barn innanför tröjan, måste bara hitta de först.

Slappt

Kategori: Allmänt

Idag är de en riktigt trött dag. Har bara lust att ligga i soffan och inte göra någonting, fast som vanligt börjar de krypa i kroppen. En promenad med hundarna och lite städning är de jag har åstadkommit idag och jag tycker faktiskt att de räcker ;) är bort bjudna på middag ikväll så ut till bilen ska jag nog orka ta mig. Bebisarna växer så de knakar och de märks på både mage och krafter. Så mysigt!

3 maj

Kategori: Allmänt

Idag är de ingen vanlig dag, nej de är min soulmates födelsedag, Hurra hurra hurra! Hela 25 barre, halvvägs till 50 ;) 25 år och snart två barns pappa, inte så illa de inte. Ikväll har vi varit på pinchos och käkat med fina vänner, ett riktigt toppen ställe! Och tack så mycket för alla fina presenter <3
Vi kärringar valde att åka hem när de var dags att gå vidare, pojkarna får allt fira i sin egna takt ;) Det känns så otroligt skönt att veta att man FÅR gå och lägga sig i sängen och kolla på film, helt utan dåligt samvete även ifall det är lördagskväll.

Jag älskar dig min skatt, bandet som vi har skapat är starkare än någonsin. Tänk, snart blir vi föräldrar till 2 miniatyrer av oss. Livets lycka

Hur mycket klarar de?

Kategori: Allmänt

Hur mycket klarar ett hjärtat av att älska egentligen? Blir de aldrig för tungt? Redan nu så känns de som att de ska explodera, hur ska de då gå när mina små kommer till världen? Kan ett hjärta svämma över?

Gott!

Kategori: Allmänt

Inatt drömde jag att jag drack kaffe igen, och de var såååå gott! Vaknade upp med förhoppningar om att kaffetarmen kanske har hittat tillbaka hem igen :) men FY ! Så fort jag bara tänker tanken av doften från kaffe så vänder de sig i magen på mig. Tur de egentligen, man ska ju helst inte dricka kaffe när man är gravid och de har min kropp tagit åt sig bokstavligen.

Tips och råd !

Kategori: Allmänt

Eftersom att jag inte känner någon som har tvillingar så har jag ingen jag kan få lite tips och råd ifrån. Bara en sån här grej, fasen vilket dåligt utbud de finns av vagnar! Enkelvagnar finns hur många som helst, men tvillingvagnar finns de lixom bara två sycken som är aktuella för mig. Finns såklart flera, men inga som jag kan tänka mig. Bugaboo Donkey eller Emmaljugna Double Viking. Bugaboon är såklart snyggast, MEN du kan inte bestämma vilka delar du vill ha utan allt är ett "paket". Om jag ska ha den Bugaboon som jag verkligen vill ha, så får jag räkna med att 20.000 kr inte räcker. Är de verkligen värt de ? Sittdelen kan du inte ändra fotstödet, du tippar hela delen som behåller samma form oavsett vilket är ett stort minus.
Emmaljungan kan du mixa ihop lite som du vill, både färger och delar. Kändes lika skön att köra som Bugaboon, fast här har du lite mer valmöjligheter. Priset kanske slutar på 12.000 på denna vagnen. Sittdelen är iof lika dum på denna, men jag kan välja att inte köpa till de utan byta vagn helt och hållet när de är dags för de. Vilket jag än bestämmer mig för, så måste jag snart beställa den om jag vill vara säker på att få den i tid. Har du några tips om tvillingvagnar så tipsa mig gärna ! Kravet är att sittdelen ska gå att tippa helt och att du ska kunna ha barnen vända åt båda hållen.
Emmaljunga Double Viking
vs
Bugaboo Donkey
 
 
 

1 maj

Kategori: Allmänt

Maj? Redan?! Denna månaden är nog den bästa på hela året, sommaren är närmare än någonsin och både jag och Max fyller 25.
Den 21e är de dags för de riktiga rutin ultraljudet på östra, så spännande! Undrar hur mycket twinsen hunnit växa tills dess?
Pratade med barnmorskan igår som sa att jag inte ska tillbaka till jobbet efter semestern. Även om jag mår bra så ska man inte riskera något när man väntar två små. Riskerna blir ju genast högre, och de gäller att vara super försiktigt och vila upp sig för ankomsten. Så jag har alltså bara 16 nätter kvar, sen börjar nog mitt liv, på riktigt.

Idag ska vi iväg på barnvagnsjakt. Det är en hel vetenskap och det finns määäängder av vagnar. Jag hade ju redan bestämt mig för en brio, men jag får nog ändra mig nu när jag behöver en tvillingvagn. Buggaboo Donkey ligger högst på listan än så länge, men jag har inte sett den i verkligheten ännu ;)