Gela Björklund

Fånga vartenda litet glitterkorn som kommer i din närhet

Graciös

Kategori: Allmänt

Undrar när den dagen kommer då jag inser att jag inte är lika smidig längre. Bara att ta på sig ett par Converse är ett heltidsjobb, har lixom en mage i vägen. Att raka benen utan att få med sig halva benet på rakhyveln är ett projekt utan dess like. Ett projekt som inte riktigt är färdigt ännu ;) aj

Lille magen

Kategori: Allmänt

Idag välkomnar vi vecka 33 (32+0) och jag blir lika glad för varje dag jag slipper bristningar, tänk om jag klarar mig! BF närmar sig med stormsteg och jag gör allt jag kan för att planera och underlätta för oss inför den stora dagen ;) Eftersom vi inte vet säkert när vi får nycklarna till vårt nya hus så försöker vi ha så mycket som möjligt packat och klart så att de bara är att lasta på grejerna på lastbilen och flytta. Senast den 1 oktober får vi nycklarna, och jag hoppas verkligen att bebisarna ligger kvar tills dess, haha!

Idag har jag vart på en föräldraträff i Landvetter, och gissa hur glad jag blev när de var en till i min grupp som väntade tvillingar?! Det är guldvärt att kunna dela tankar och erfarenheter med en i samma sits som mig själv. Har även passat på att tvätta flera maskiner, bl.a. alla överdrag till soffan nu när de är så fint väder och de kan självtorka ute.
Har även målat lite hyllor, hoppas de blir bra så jag slipper slänga allt pga fel färg:/
Vitt vitt vitt ska de vara. Fräscht !

Egendag

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft en moster och Gina dag:) Gosigt, lilla dockan börjar bli så stor! Tänk va mycket hyss hon kommer lära sina kusiner. Kommer skilja exakt lika månader på henne och twinsen som de gör på mig och min syster och dom kommer få så stor nytta av varandra, vi har tajmat allt så bra ;)

Kors i taket

Kategori: Allmänt

Vad hände? Jag har sytt. Jag ljuger om jag inte erkänner att maskinhelvetet var nära att åka ut genom fönstret x antal gånger och att jag höll på att slita av mig håret vid flera tillfällen. Men nu är dom färdiga, två stycken babynest! Tycker att dom blev jätte fina och så mysiga, så de var värt allt slit ;) Har letat som en tok i affärer efter två stycken mjuka och gosiga nest men helt utan resultat. Hittade ett vanligt vitt på babyproffsen men det var inte alls lika mjukt och priset låg på 1200 kr styck. Sparade ca 2000 kr på att göra egna och dom blev mycket bättre än dom man kan köpa. Kul!

Mirakel

Kategori: Allmänt

Jag har under de senaste veckorna haft jätte ont i området från nacken och ner på halva ryggen men värst har varit mellan skulderbladen. Har vaknat flera gånger varje natt av smärtan och fått bullra upp med kuddar för att få ett stöd som har underlättat lite. Men i lördags fick jag akupunktur i örat av sambons faster, SMÄRTAN är helt borta!!! Helt sjukt, jag har inte känt av någonting sen dess. Det sitter tre stycken långtidsverkande nålar under plåstrerna och dessa ska sitta där i ca 10 dygn. Gjorde ont som satan när hon satte dit dom men vilket underverk hon lyckades med! Det här kan jag verkligen rekommendera till er som har ont någonstans, gå till en riktigt duktig akupunktör och låt dom hjälpa er. Att örat hade så mycket nerver som går runt till varje del av kroppen hade jag ingen aning om

Busar!

Kategori: Allmänt

Om man ska gå efter myterna ang kön och hjärtljud så är mina definitivt två stycken hen. Tv1 har legat runt 150 mestadelen av tiden, men igår va hjärtljuden mellan 120-130. Tv2 har legat runt 130 det sista, men låg igår mellan 140-150. Så hur troligt är de att pojkar ligger lågt och tjejer högt? Haha! Alla proverna såg fina ut, mitt blodvärde har aldrig varit bättre:) magen har växt 3 cm på två veckor och vågen har ökat med 2 kg under 6 veckor.

I torsdags var vi på en 4 timmars lång kurs hos tvillingklubben, många bra tips och jag är så otroligt tacksam att just jag ska få uppleva detta! Vilken gåva jag och Max har fått, vi känner oss verkligen utvalda. Snart har vi två mirakel hos oss och jag ser allt som ett enda stort äventyr. Tvillingföräldrar, hur coolt låter inte de?;)

Nybörjare

Kategori: Allmänt

Ett helt nytt kapitel i mitt liv har sakta men säkert börjat och jag är nybörjare i det som komma skall. Jag har inhandlat mycket till mina kidz, men tror inte ens jag är halvvägs. Så vad behövs i början? Vad är viktigast? Hur mycket av allt ska man köpa? Vad ska man packa ner i bb väskan? Inför förlossningen? Vad har man med sig? Ni som vet, tell me! Dagarna börjar räknas ner, dom kan faktiskt komma vilken dag som helst

Är de bara jag?

Kategori: Allmänt

Det här vädret ! Är det bara jag som älskar de? All press försvinner och jag kan gå hemma bland alla flyttkartonger och små grejja, rensa och packa lite till. Mitt i allt kan jag göra te och lägga mig i sängen för en paus och sätta på en bra film när regnet smattrar mot rutan. Att sambon har min bil gör ju saken lite bättre ändå, nu kan jag verkligen inte ta mig nånstans utan krångel så en hemma dag låter som musik i mina öron. Helgen har spenderats med fina vänner och en kräftskiva / födelsedagsfirande fick avrunda lördagen. På torsdag är de dags för en tvillingkurs i Gbg och på fredag ska jag ÄNTLIGEN få träffa min riktiga barnmorska. Har tappat räkningen på hur många olika jag träffat under denna sommaren.. Nu är alla semestrar slut och det blir ordning på allt igen:) skönt!

Vecka 31

Kategori: Allmänt

I onsdags gick jag in i vecka 31. Bebisarna börjar bli stora och de märks att dom får allt mindre plats att röra sig på, rörelserna kommer ifrån samma ställen hela tiden ;) jag hoppas att dom ligger kvar med huvudena neråt, vilken dröm de hade varit att få föda naturligt! Detta kanske är min enda graviditet i livet och jag vill klart få uppleva de naturligaste en kvinna kan göra.

Tror ni de räcker?!

Kategori: Allmänt

Nu är hälften av de minsta bebiskläderna tvättade, tre maskiner kvar och torktumlaren går på högvarv. Och jag som började bli orolig att jag skaffat för lite.. Tror inte mina små monster kommer behöva använda ett klädesplagg mer än en gång innan det är för litet. Nu är de nära, och jag njuter för varje dag :)

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Efter en bra helg så ska jag försöka få ordning på hemmet lite smått. Eftersom att vi snart ska flytta så har vi börjat rensa här hemma och slängt massor! Men de har även flyttat in en del nytt som inte har fått något ställe att bo in sig på ännu. I lördags åkte vi till ikea vid 12.00 för att köpa plastbackar, men de hände lixom något på vägen så vi var inte hemma fören 01.30? Men nu äntligen är dom ( och jag ) hemma så nu ska jag bannemig ta tag i det här. Alla bebiskläder ska tvättas upp och allt ska få sin plats innan flytten. Jag längtar så!

Min prinsessa

Kategori: Allmänt

Idag blev det en liten sväng till Slottskogen för att träffa min Natalie. Denna underbara människa, önskar sååå att vi bodde närmre varandra.. Passade även på att träffa Malvas bror Jason som jag inte har sett sen han flyttade hemifrån, då 8 veckor gammal. En mysig dag som jag hoppas på många fler utav :) nu ska denna gravida kvinna lägga sig i sängen en stund och försöka få fötterna i högläge efter ca 3 timmars promenad i converse. Puss!

Vecka 30

Kategori: Allmänt

Har vart bortrest några dagar och tiden går fortfarande snabbare än vad min hjärna hinner med ;)
I måndags var vi på TUL ( tillväxtultraljud) och bebisarna mår så bra! T1 väger ca 1300 g och T2 ca 1200, alltså har tvåan kommit ikapp sitt syskon rejält. Jag själv klarar typ inte av ultraljudet, blir svimfärdig inom några minuter, haha! Det är visst vanligt att man blir snurrig i den ställningen och trycket som blir över livmodern. Båda två ligger med huvudet neråt så nu håller vi tummarna för att dom stannar så, vill så gärna föda naturligt.

Idag var de dags för mvc igen för att mäta och lyssna och även här såg allt bra ut. Hjärtljuden på T1 ligger på 150 och T2s låg på 130. Jag börjar misstänka att tvåan är en liten kille ;) idag går jag in i vecka 30, alltså gick jag in i sista trimestern förra veckan. Nu börjar jag bli lite pirrig, snart är mina 2 skatter här!