Gela Björklund

Fånga vartenda litet glitterkorn som kommer i din närhet

Hehe!

Kategori: Allmänt

Jag kunde inte låta bli, det slutade såklart med en Bugaboo Donkey! Kostar lika mycket som en Thailandsresa, men klart våra små ska ha de bästa ;) haha! Har redan invigt den och vart på östra för ett återbesök. Dom går upp rejält i vikt och gulsoten är helt borta, high five till mig och Max! 


Världens bästa

Kategori: Allmänt

Så skönt att Malva tog allt så bra! Jag var lite orolig att hon skulle bli lite "off" och gå undan ifrån oss i början men det blev snarare tvärtom. Hon lämnar inte bebisarna, får bara hoppas att hon inte börjar vakta dom för mycket ;)

Sista sekund

Kategori: Allmänt

Igår lämnade jag hemmet i två timmar för att fixa en grej, första gången ifrån tjejerna så länge men var verkligen tvungen att fixa en grej.. Fick våran nya vagn i helgen, men den vinkade jag hejdå till igår. Super fin men .. 

Teamwork

Kategori: Allmänt

När pappan i huset grejar bland flyttkartonger samtidigt som han sätter upp panel på väggarna, så ligger jag och tjejerna i sängen och kramas och äter mat ;) 

Max har precis vart och hämtat voffis och mitt hjärta sprängs lite till, hon blev sååå glad ! Älskling <3 barnen ligger nerbäddade i sina babysitters på golvet i vardagsrummet, Malva gick fram och luktade och gav dom varsinn puss innan hon gick vidare och kollade in sitt nya hem, gos! 



Gudomligt

Kategori: Allmänt

Har sovit för första gången i vårat nya hus, hemma ihop med min familj. Allt går så bra, dom sover som gudinnor och jag måste väcka dom var tredje timme för mat. Imorse dukade älskade Max fram frulle som innehöll parmaskinka och salami, jag döööör va gott! Kände mig som värsta gangstern som åt direkt ur salami paketet, haha! Saker man inte får äta som gravid är rena gudagåvan när kidsen är ute. Kaffe har jag inte kunnat dricka sen i våras, men nu behandlar jag de som de svarta guldet igen.

Vad hände?

Kategori: Allmänt

Från att ha kämpat med att få ur några droppar mjölk ifrån mina tuttar genom handmjölkning till forsande mjölksprängda bomber på bara några timmar, vad hände? Här sitter jag och barnen i soffan, nerdränkta av klet och kämpar med att få dom att suga! Dom har inte riktigt kommit på det rätta knycket för att få det att faktist hamna i munnen, det är lättare att gosa in både sig själv och deras mamma i en helande mjölkinpackning. Imorgon är det jag som smiter hemifrån och köper den första bästa bröstpumpen, nu jäklar ska de tillverkas patte latte! 

Namnångest

Kategori: Allmänt

Alltså de här med namn, så svårt! Storasyster ska heta Tyra och hon ser verkligen ut som en Tyra. Men lillasyster.. Jag tycker om namnet Corall men det stämmer inte riktigt på henne. När dom låg i magen va namnen redan klara, men ändras när dom kommer ut. Vad ska lillasyster heta? Vill att det ska vara kort och passa ihop med Tyra. Hit me! 


Dröm

Kategori: Allmänt

Nu är vi hemma i det nya huset efter 5 dagar på bb. Känns som att jag lever i en dröm


Magiskt

Kategori: Allmänt

Känslor jag inte trodde fanns.. Livets kapitel har precis börjat, fy fan va jag är lycklig! Fick förfrågan om vi ville åka hem idag, men storasyster Tyra har blivit lite gul om näsan så dom ligger just nu i varsitt solarium och myser :) proverna ser bra ut men vi väljer att låta dom sola några timmar innan vi bestämmer oss för att åka hem. Föressten, hem.. Vi har fått de nya huset, alltså innebär de att jag slipper se de gamla igen! Alla underbara människor har hjälpt oss så otroligt dessa dagar. Allt är flyttat och det andra är urstädat vilket innebär avi åker raka vägen till vårt egna hus när det är dags för hemgång. Livet på en pinne heter de va? Tack alla vänner och våra fantastiska familjer som berikar våra liv lite extra, jag älskar er av hela mitt hjärta <3 jag ska börja skriva lite av min förlossnings berättelse oxå, häftigt;)


Livet på riktigt

Kategori: Allmänt

Kl 10.05 och kl10.47 onsdagen den 24/9  kom världens finaste tvillingsystrar Tyra och Corall till världen via vaginal förlossning. Trots ca 26 timmars värkarbete så gick allt otroligt bra och jag är så tacksam för allt jag hittills fått uppleva. Den gåvan vi har fått berikat våra liv med är obeskrivlig. Det är nu livet börjar på riktigt 

Håll i er

Kategori: Allmänt



Whop whop :)

Kategori: Allmänt

På onsdag kommer städfirman och på torsdag får vi nyckeln, äntligen!! Nu har vi nästan packat allt och vi är så jäkla glada :) vårat egna hus, vilken härlig känsla. Jag har haft en envägskommunikation med twinsen idag oxå, minst en vecka till skulle dom ligga kvar.. Hehhe !


Lugnt!

Kategori: Allmänt

Inga bebisar ännu ;) men dom har sjunkit båda två och jag tror minsann att T1 har fixerat sig. Vi kom fram till att värkarna i fredags kanske berodde på mina simskills och allt fönsterputsande jag roat mig med, haha! Det har vart hyfsat lugnt i helgen på värkfronten men jag känner som små "stötar" långt ner i magen, beror de på att T1 kommer åt livmodertappen tro? 

Har idag vart och köpt lite praktiska grejer som en vattenkokare med inställbar temperaturmätare. Perfekt när det är dags att värma tex ersättning, bara att ställa in 40 grader så tar de ca 30 sek innan de är färdigt! Smidigt ;) Nu kollar vi på olika sorters baby vakter med kamera,någon som har tips på någon bra? 


Förberedd

Kategori: Allmänt

Igår började de, eftermiddagen och kvällen bjöd på fina förvärkar ! Jag har aldrig kännt något liknande, och tätare och tätare blev de. Korsryggen fick sig en liten teaser inför vad som komma skall, men idag har de lugnat sig. Som "värst" gick de 20 min emellan och jag var beredd på att kanske få åka in. Har vaknat ca 6-8 ggr inatt pga värken, men det hände inget mer. Nu på förmiddagen har jag knappt kännt något, men jag tror minsann att kroppen börjar förbereda sig. Tvilling 1 har börjat sjunka, rumpan ligger ca 5 cm längre ner än vanligt och sparkarna känns mer ytligt. Nästan så att jag ska börja gå i badkläder, jag är mer än beredd på att vattnet kan gå närsom ;) 


Wtf?!

Kategori: Allmänt

Fick ett sms igår kväll där de stog att vi redan kan få huset i början av nästa vecka! Yeeey!  OM vi står för flyttstädningen själva. Haha asså va fan?! Ska vi städa efter andra, vad är grejen? Vi kan ändå inte flytta in försen huset är städat. Nej nej nej. Vi väntar mycket hellre tills det blir proffsigt gjort av en riktig städfirma och det hade dom bokat till den 29/9. Jag ska knipa, bebisarna får gärna ligga kvar i ca två - tre veckor till ;)

 

Lång väntan

Kategori: Allmänt

Beställde vagnen för ca 2 månadersen och tur var väl de för den har fortfarande inte kommit. Så nu väntar vi på den och babyskydden, sen är vi nog färdiga på prylfronten inför dom närmsta veckorna. Men jag dör lite när jag tittar på åkpåsar osv, det finns så mycket fint! Men jag ska allt hålla mig lite, vill faktist veta könen först ;) men vagnen ska bäddas med äkta fårskinn och två ursnygga åkpåsar, gaaaaah så gosigt! 


Bättre sent än aldrig

Kategori: Allmänt

Sååå skönt det är att vara i vatten nu när jag har x antal extra kilo hägnades på min rygg. Var i Åby simhall och simmade några längder idag på förmiddagen och undrar väl mest varför jag inte gjort de innan? Magen existerade inte under vattnet, kändes tyngdlös och de va så härligt! Tog några fina bilder efteråt, Jesus i min låda, jämför man såhär så ser man verkligen hur stor jag har blivit, haha! Det syns verkligen att det är twins som lever där inne, barbamamma;) sf måttet ligger på 39, T1 väger 2,600 g och T2 väger 2,300 gram. Förlossningsläkaren som jag träffade i tisdags va nog den bästa jag träffat på hela denna denna gravidresan. Att träffa människor inom yrket som man känner tillit för är guld värt 

Det har redan börjat

Kategori: Allmänt

Vi börjar redan märka vem av twinsen som kommer hitta på mest hyss, idag har den nästan skrämt livet av oss. På den vanliga kontrollen på mvc så sjönk pulsen från 140 - 70 på T2 och jag blev inksickad till östra för en ctg och ett ultraljud. Men allt ser toppen ut! Dippen berodde på att jag låg på rygg och det klarar inte jag längre. Kroppspulsådern blir så klämd att både jag och bebisarna nästan kippar efter andan och därmed sjunker pulsen hos oss alla. Så att ligga på rygg fungerar helt enkelt inte längre, det är inte bara jag som inbillat mig att jag blir svimfärdig efter bara någon sekund. Älskade barn, ni får inte skrämmas så! Både jag och Max var beredda på att få träffa dom idag och att bli föräldrar redan i eftermiddag men tack gode Gud att dom får ligga kvar i magen ett tag till. Bustroll! 


Jag dör

Kategori: Allmänt

Roligt att öppna upp fejjan nu på morgonen, folk bråkar ju för fan värre än vad snoriga dagisbarn gör över den enda tippbara lastbilen som finns i sandlådan. På riktigt.. Folk kallar varandra för dumma i huvudet och idioter kors och tvärs och verka tycka att det är helt okej pga att inte alla tycker lika. Men som jag har sagt innan, detta är landet mellanmjölk och du får INTE tycka och tänka som du vill utan att fråga majoriteten först och för håll både armar och ben innanför boxen, annars kommer dom fega kräken och ger dig en omgång stryk. HAHA! Jag kan inte annat än att luta mig tillbaka och ta fram popcornen för att sedan kunna följa dessa stollar och se om "deras illamående och besvikelse " hjälper och leder någon vart ;) heja er! Hehe ;) 

Krig

Kategori: Allmänt

Vi åkte och köpte nya kontroller till vårat Wii igår, både jag och Max är tvspels nördar ända ut i fingerspetsarna spec när de gäller att tävla mot varandra. Haha vi skattade åt oss själva när vi kom på hur dumt de måste sätt ut, två 25 åringar som väntar tvillingar går på blodigt allvar in och försöker vinna över den andra genom att kasta tärningar och få mest stjärnor genom att hitta rätt outfit. Att vi inte har slått ihjäl varandra än..

Nu har jag checkat av målet ifrån förrgår, alltså bb väskorna är klara! Tjoho! Svårt att veta hur mycket av allt som ska med, men hellre för mycket än för lite :) 
Kroppen kämpar på och efter att ha dammsugit så beter den sig som efter ett gympass och om det fortsätter i den här takten efter förlossningen så kommer de nog inte dröja många dagar innan mina jeans passar igen ;) jag börjar bli riktigt redo inför att snart få träffa mina små diamanter


Lille skrutt!

Kategori: Allmänt

Tvilling 2 är riktig hejare på att hicka 😂 stackarn, de kan inte vara lätt . Känns som att hela bebisen ska komma ut genom huden snart. Är glad att dom inte lyckats synka hickandet ännu, men de är nog bara en tidsfråga ;) 

Vecka 35

Kategori: Allmänt

Idag dundrar vi in i vecka 35 :) och jag ljuger om jag säger att de inte börjar bli tungt! Energin börjar dala och batterierna tar slut ganska fort. Idag har jag vart på utbildning på morgonen och det sög verkligen musten ur mig, haha! Kom hem, satte ihop en flyttkartong, la mig i sängen och somnade i ca 1,5 timme. Vaknade, gjorde lunch, packade en flyttlåda och halva bb väskan och sen var de dags för vila, igen! Målet för idag är att packa färdigt väskan, laga middag och ta en lugn skogspromenad med min bästis. Det borde jag ju hitta energi till ;)

Lilla landet lagom

Kategori: Allmänt

Idag var de dags för ännu en föräldrakurs fast idag var de fokus på något annat än riktig fakta, nämligen våra farhågor inför föräldraskapet. Kan tänka mig att dagen inte riktigt blev som vanligt då vi bara var tre stycken som deltog och vi alla med samma tänk. Jag kände lite irritation till en början, VARFÖR ska man ta upp problem som inte ens finns?! Folk kan komma fram till mig och säga "- Ååh stackars dig som ska ha två, du vet nog inte vad du ger dig in på ". Kom och säg det igen din jäkla padda och jag smäller till dig. Vadå synd? Fatta vilken jäkla gåva vi har fått och att vi som väntar tvillingar är utvalda. "Det är så jobbigt med barn, man får ställa sig själv åt sidan, får sluta med sina fritidsintressen, sömn kan du glömma " och bla bla bla.. Lyft gärna fram de negativa med allt och göm de positiva, alltså kom igen! Är man redo att skaffa barn så hör de här till, inte fan börjar jag gnälla och vrida och vända på situationer som KAN ske. Dyker de upp problem i våran vardag så tar vi tag i det då, inte fan börjar jag skriva ner olika alternativ till problemlösningar som andra människor vart med om. Alla ser och upplever saker ting från olika perspektiv och jag tänker minsan fortsätta att göra på mitt sätt vad folk än säger. Det har funkat jävligt bra hittils och kommer garanterat fungera i min framtid oxå. Sluta lyfta fram och skrika ut allt det negativa, inte konstigt att det är krig i världen. Jag ska nog börja planera alla mina dagar i två veckor framöver, med problemlösningar inkluderat såklart. För varför leva i nuet och ta varje dag för vad den är? Nää det känns ju onödigt, livet sägs ju vara en transportsträcka till något bättre. Jag menar, en dag kanske livet tar tag i dig och inte tvärtom och nåde dig som vågar ta ett steg utanför boxen.. 
Jag hade inte bytt ut mitt liv för allt i världen <3 att känna rörelser och se hur min mage växer för varje är en sån lycka. "Problem" som kanske ligger i framtiden är jag redo att hugga tag i, men jag vägrar att göra det innan de ens dykt upp

Nästan skämsvarning

Kategori: Allmänt

Idag hade jag tänkt att börja bocka av lite på "att göra " listan. Men jag ska erkänna.. Den där bb väskan blev inte riktigt som jag tänkte, det ända som är nerpackat är två par mjukisbyxor.. Flyttkartongerna ligger kvar i bilen och kläderna i tvättmaskinen är inte upphängda. Jag har dejtat sängen största delen av dagen och tuggat mig igenom det mesta skitprogrammen som gått på tvn, MEN va skönt det har varit! Frågan är bara vad jag ska säga till sambon när han frågar vad jag gjort idag? Jag får hoppa in i en dusch nu innan han kommer hem och säga att jag var såå svettig för allt jag har kämpat med idag har verkligen varit fysiskt påfrestande. Och att jag ätit upp resterna av pizzan till brunsh är lixom pricken över iet, dessutom i sängen, haha! Det ända jag har i huvudet nu är att korka upp ben & Jerry glassen som ropar på mig ifrån frysen, guuuud va gott! Detta är den glamorösa sidan av att vara preggo, jag kanske tom hinner ta ännu en powernap innan det är sängdags på riktigt ;) fast som sagt, vi får se om jag hinner.. Kämpigt med måndag, jag håller abslout med
Tack älskling för dom nya sexiga underkläderna, dom är ju bara såå fina! 

Förberedelse

Kategori: Allmänt

På onsdag går vi in i vecka 35, det är denna veckan som är vanligast att man föder när man väntar tvillingar. Gissa om jag längtar? ;) 
Håller på att packa bb väskan och förbereder allt som kan förberedas. Har kokat alla nappar och flaskor och börjat skriva i deras små böcker. Får bli en ganska stor väska om allt ska få plats, är ju dubbelt av allt. Nästa vecka får vi våran vagn oxå, jag gjorde en liten justering i sista sekund och den är så fin! Nu väntar jag bara på samtalet ifrån mäklaren om när huset är vårat, jag gissar ( hoppas! )på att vi får nycklarna nästa helg. Vårat alldeles egna palats, vilket år det har varit hittills! 


TUL

Kategori: Allmänt

Idag var de dags för tillväxtultraljud för att titta till dom små. På fyra veckor har båda gått upp 1 kg var :D Nu väger dom 2,2 kg och T2 har kommit ikapp sitt syskon helt och hållet. En sån lättnad ! Båda ligger dessutom kvar med huvudena neråt så de kommer förmodligen bli en naturlig förlossning, YES! Mina små skruttar, nu vill jag bara njuta av den sista tiden som gravid för detta kanske är den första och sista gången jag får uppleva detta.
 
Har svullnat upp en del den senaste tiden, så idag var de jag som fick åka och köpa en guldkedja som får bära min ring fram tills förlossningen ;) Vågar inte ha på mig ringen mer, tänk vilken mardröm om den hade hunnit fastnat på fingret och behövts klippas upp:/
 
1e september idag och jag välkomnar hösten med öppna armar, jag har saknat dig :)
 
Bilden är tagen för nästan exakt ett årsen. Tänk vad mycket som kan hända under bara ett år. Livet är spännande, man vet aldrig vad som väntar bakom nästa hörn. Magiskt