Gela Björklund

Fånga vartenda litet glitterkorn som kommer i din närhet

Harmoni

Kategori: Allmänt

Vackra vackra varelse, vad jag tycker om dig. En fredag kan bli magisk och livskvalitén höjs ännu ett snäpp. Att få smuts under naglarna och hö i håret är nog livets liv. Gos! 

How we doin it

Kategori: Allmänt

Det gäller att vara kreativ och ha huvudet på skaft dygnet runt. Att ryggen får ta en del stryk har jag vant mig vid men känner att den börjar bli starkare, att ha 20 extra kilo att bära omkring på gör lixom att kroppen inte har något val och med en operation i bagaget så måste jag tänka efter före och ta en process i taget. Idag står storhandling på schemat och småfolkets meny ska utökas ordentligt, det gäller bara att ha lite inspiration och fantasi. Jag kör på BLW med tjejerna och dom älskar det. Puré mat? In youre dreams. Igår blev det köttbullar med potatit mos på ikea till lunch och jag känner rysningar när jag ser att barn på 1+ fortfarande blir serverade puréer som dessutom värms upp i micron. Barnmats burkar i all ära, men att låta barnen utforska och få lära sig matens betydelse på ett kreativt och roligt sätt tror jag betalar sig i framtiden. Fast kladdet och smutstvätten blir i överflöd så tycker jag absolut att det är värt de :)



Fullt ös medvetslös

Kategori: Allmänt

Här hemma får jag sicksacka mellan och finta småfolket medans hjulen på gåstolarna går varma 😅. Noll koll kokosboll ! När tystnaden tar över huset så kan man garantera att något hyss är i  full gång, pust! Änsålänge har jag stolarna som en hjälp då luckor osv blir svåra att öppna, men nu är det vi som ska göra hela hemmet tvillingsäkert för nu går de undan. Det ända rummet jag har som barriär är badrummet då det är en hög tröskel upp som inte tjejernas ferraris inte kommer över. Sen när tjejerna börjar gå? Mamamia, på med löparskorna och förbered dej på fullt ös medvetslös 

Vad händer?

Kategori: Allmänt

Nu de senaste kvällarna har jag varit så galet trött och tokdäckat i soffan innan klockan ens har hunnit slå 20.00, vaknar vid 23, gör allt som ska göras och däckar lika snabbt i sängen igen. Haha! Har alltid varit en kvällsmänniska och har kunnat titta på serier långt in på småtimmarna men det är ett minne blott.. Och jag som jobbar natt? Hur ska de gå?!. 
Med 11 timmars sömn i bagaget så borde jag vara utvilad och full av energi, men att fånga den här regniga och gråa tisdagen lockar inte mig alls. Snart dags att duka fram frukostbuffé till småfolket och sedan packar vi in oss i bilen och försöker hitta motivationen på annan destination. Glatt regn på er! 




Midsommar

Kategori: Allmänt

Midsommar är över för den här gången. Nästa år blir de nog mer blommor i håret och skuttandes sjungandes runt midsommarstången medans "små grodorna" ekar mellan träden, hehe!.  Tjejerna har för första gången vart uppe på landet och dom tycker som alla andra tycker om de stället, härligt. Just nu är det fullt ös här hemma i deras gåstolar, nu gäller de att akta hälsenorna ;) 





Midsommar

Kategori: Allmänt

Åh detta fantastiska Sverige, vad jag älskar dig. Om två dagar är det midsommar och temperaturen ligger på samma streck som den gjorde i januari, thanks. Vinterjackan hänger forfarande i hallen, småfolkets solkräm är fortfarande oöppnad och alla mina sommarkläder är fortfarande kvar i kartonger sen flytten. I garderoben hänger de tjocka stickade koftor, långa byxor och halsdukar. Alltså verkligen, tack. 87 dagar kvar tills vi sätter oss på ett plan till turkiet. Om jag längtar? 

Så får de bli.

Kategori: Allmänt

Helgen har rullat på i raketfart tillsammans med våra älskade familjer, tjejernas mor och far föräldrar. Jag tycker det är så härligt att våra familjer kommer så bra ihop och nästa år har vi en resa planerad som vi ska göra tillsammans, hur mysigt? 

Nu är det även bestämt, jag ska vara hemma med tjejerna till hösten 2016 och jag vill nästan kyssa marken av tacksamhet för att jag får den möjligheten. Tjejerna kommer alltså fylla 2 år när dom skolas in och kommer nog inte behöva gå mer än 15 timmar / vecka. Love it! 
Vi får dock hoppas att lilla fröken Nellie har kommit över sin sociala fobi, haha hon är så rolig. Just nu är hon i en liten fas där människor inte ens får titta åt hennes håll, framförallt inte hennes morbror, haha! Det är något med den pojken som inte går hem hos kidsen, han har precis blivit accepterad av min syster dotter som fyller 3 i år ;) 


Minne blott

Kategori: Allmänt

" Hehe nu du farsan, allt ditt är mitt och allt mitt är mitt "

Pust!

Kategori: Allmänt

Nu äntligen är middagen i magen och har kunnat lägga mig i soffan efter en låååång men sjukt effektiv dag. Det här med tvillingar är ingen billig investering kan jag lova men det är värt varenda krona. Det blev två stycken Britax Max
Way och jag får nog kalla mig själv nöjd. Eftersom att jag ville ha båda två bak av flera anledningar så blev de tillslut att stolarna monterades en på sidan och en i mitten då tjejerna har en pappa som gärna ligger ner när han kör och stolen fick därav "inte plats". ;) men jag är nöjd och jag tror småfolket kommer att älska sina nya stolar. Det återstår att se imorgon, godnatt! 


Always

Kategori: Allmänt

Igår spenderade jag några timmar i stallet och på hästryggen. Hur skönt det än är att inte stå som ägare på någon häst just nu så är det ändå där jag alltid kommer att känna mig hel och må som allra bäst. Att känna doften av häst och få snosa in hela ansiktet i deras hals finns det lixom inget som kan mäta sig med, även smuts under naglarna är så jag, Hehe!  Att ha tillgång till superfina hästar i princip när jag vill och kan är jag så tacksam över, det som för många bara är en dröm. 

Solen lyser (kors i taket) och det börjar bli dags för mig och småfolket att göra ordning oss för att åka iväg och lufta plånboken lite. Dom har sovit i 14 timmar ( 18.00 - 08.00 ) och jag vet att dom snart kommer somna igen. Just nu är det fullt ös bland leksakerna på golvet och lekarna handlar mest om att sno saker av varandra, spelar ingen roll om de handlar om leksaker, klädesplagg eller stora hårtussar.  Allt som syrran har ska minsann jag oxå ha;)  



:)

Kategori: Allmänt

Vilken mysig dag det blev! Tjejerna har hamnat i en blyg liten bubbla och hänger läpp så fort nån för dom främmande ens tittar åt deras håll, haha pluttarna. Nellie är den som tycker de är mest läskigt med främmande ögon medans Tyra lixom hänger på fast hon inte förstår varför. Sympatigråt och sen gråt för att hon gråter, typ. Men med lite tid och klartecken från morsan så går det fin fint igen, mina små tokar.

Imorgon väntar ännu en härlig dag och som jag längtar. Jag ska äntligen få umgås och andas de jag tycker är det mest befriande och det som ger mig maximalt med andrum, nämligen tillsammans med de vackraste på denna jord , hästarna! 


Breakfast!

Kategori: Allmänt

Frukost buffé ala twinsson består av Ugnsbakad leverpastej, osaltad äggröra, smör dränkta smörgåsar, utsökta gurkstavar och överlyckliga kladdiga kids. Mamman behöver dock stödmata med gröt vid sidan om för mer än hälften hamnar på fel sida av magen ;) Behöver jag ens nämna att hundarna har kommit på tjusningen med dessa människovalpar? 


Hääääj!

Kategori: Allmänt

Godmorgon alla snärtor, är ni laddade inför en ny vecka? Det är minsann vi. Idag ska vi iväg och träffa en gammal vän och jag ska få träffa en liten bebis igen, gos! Men först är de full fart här hemma med den obligatoriska morgon leken och de gäller för denna mamman att hålla koll på alla 20 små fingrar som vill undersöka och pilla på exakt allt. Än sålänge så hänger jag med, blir nog liiiite svettigare när dom börjar gå och det ska klättras och testas på en annan högre nivå, pust ;) Men det är otroligt roligt och hjärtat dansar av stolthet inför varje utveckling som sker i de små kropparna, snart har 9 månader gått och jag har aldrig känt mig så levande. Ha en fin vecka och pussa extra mycket på den du tycker om idag 



BoT

Kategori: Allmänt

Igår började jag dagen med att bli serverad frukost på sängen, bestående av två huvudvärkstabletter och ett stort glas vatten. Fy fasen, de märks att jag inte är 25 längre och klarar av att vara rockstjärna dagen efter. Men kul hade vi i fredags och nu i efterhand var de faktiskt värt bakfyllan, hehe! 

Men tillbaka till verkligheten och småbarnslivet, nu har småfolket blivit så stora att de är dags att byta ut babyskydden mot bilstolar. Var och kikade på babyproffsen idag och jag var inställd på att ha med mig två maxi cosi xp hem, men de sprack. Jag vill ha båda tjejerna bak i bilen så där fick jag tänka om. Det lutar åt att de blir två Britax Hi Way då de i princip är de enda bakåtvända stolarna där båda får plats bak utan att ge mindre plats åt föraren. Fungerade heller inte 2 med maxi cosi att ha en bak och en i framsätet så då är de lika bra att sluta vela. Tänk va stora dom börjar bli! 




Börjar ju bra..

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Det verkar som att jag hinner komma i form till beach 2015 ändå, vilket fantastiskt väder vi har. Jag är ju så sugen på att ta på mig bikinin och cykla ner till stranden, stanna på vägen och köpa glass och leka i sanden i flera timmar tillsammans med dom jag gillar mest. Ska allt fråga min andra hälft sen när han kommer hem ifrån jobbet om inte han är sugen på att följa med på ett kvällsdopp. Alltså, vad är de här? Vinterjackorma används flitigt och jeans jackan hänger fortfarande längst in i garderoben. Midsommarafton får nog firas inomhus tillsammans med en brasa och varm choklad. Att dansa barfota runt midsommarstången med blommor i håret och spela kubb långt in på natten känns lite för långt bort. Hur ska ni fira? 


Något positivt i regnet är att vagnen blir jävligt snygg iallafall ;) 

Oo

Kategori: Allmänt

Jag har för längesedan tappat räkningen på hur många gånger jag har klickat mig in här, skrivit ett inlägg men tryckt på "radera" istället för publicera. Jag kan såhär i efterhand ångra mig lite då denna blogg finns trotsallt för min egna framtid, då jag kan backa i arkivet och se hur mina dagar har sett ut under småbarnstiden. För tiden går fort. För fort. Och jag kan inte återberätta ur intet hur min förra vecka såg ut, för jag är så upptagen i nuet att minnet inte riktigt hänger med. Under dessa senaste månaderna så har mycket hänt, både psykiskt och fysiskt. Jag har växt in i min roll som mamma på bästa sätt och älskar mina små huliganer över allt annat och kan fortfarande inte förstå att dom faktiskt är mina kids. Helt otroligt. Jag ska minsann försöka uppdatera här igen, framförallt för min egna skull och ni är självklart välkomna att följa med oss på livets äventyr. Puss !