Gela Björklund

Fånga vartenda litet glitterkorn som kommer i din närhet

Helt slut

Kategori: Allmänt

Kl 05.30 imorse fick jag somna. Om så bara för 40 minuter. Jag fick ge upp när klockan slagit 04.30 och Tyra hade ropat efter mig var 15e minut under HELA natten. Ett jäkla springande och direkt när jag stänger igen dörren så börjar de om igen. Fick släpat upp madrassen och lagt mig på golvet brevid tjejerna med Tyra hos mig. Tillslut somnade hon med ett boa liknande grepp omkring mig och där vaknar såklart Nellie. 06.05. Jag dör. Så allt som allt har jag lyckats skrapa ihop 1 timmes sömn inatt. Dessutom bjöds de även på feber och en helvetes förkyldning för min del. Imon lär ju tjejerna vara smittade, and here we go again.. Jag har ställt in alla dagens aktiviteter och väljer att vara hemma för att ha möjlighet till någon skymt av vila. En hel kanna kaffe har jag fått i mig, men inte ett tecken på att faktiskt piggna till, inte ens lite. 


Helgen

Kategori: Allmänt

En lugn och skön helg lämnar vi snart bakom oss. Vi har bara tagit stunderna som de har kommit och inte stressat iväg bara för att. Tjejerna har fått prova på att rita och även om tungan var färggrannare än pappret så tycker jag ändå att det fick klart godkänt, hehe. God mat och lugna dagar behövs, en paus ifrån vardagen helt klart. Tjejerna fick vaccination för ca 2 veckorsen inför resan och nu har febern kommit som ett brev på posten och skämmer bort oss med några oroliga nätter och alldeles för lite sömn för denna mamman. Att de har vart fullmåne på de har ju inte heller gjort saken bättre :/. Idag känner jag mig vidrigt bakfull ( utan en droppe alkohol ) och helt matt i kroppen så 3 timmar för mig själv mitt på dagen där jag fick vila och duscha ifred gjorde så mycket för både kropp och själ. Middag ihop med både mina och Maxs föräldrar  och vi fick äntligen bestämt och planerat inför våran Kroatien resa nästa år. Härligt! Har ni haft en bra helg? Puss! 


Tokig!

Kategori: Allmänt

Alla pratar om den där ena strumpan som ALLTID försvinner i tvättmaskinen på något märkligt sätt, men nappar alltså.. Jag blir tokig! Vi har säkert minst 20 st, men 17 av dom är spårlöst borta?! Tjejerna vill bara ha dom när de är dags att sova, men på natten så lyckas även dom få som finns kvar försvinna, fast dom haft napparna när dom somnat. Så jäkla frustrerande ! Dom kan ligga och gny ibland på natten när dom tappat nappen men när man själv inte hittar dom så är de nog de värsta tänkbara, haha! Idag är de jag som åker raka vägen till affären och köper upp hela lagret, i-landsproblem men nog så irriterande 

Fab!

Kategori: Allmänt

Yes, hon har gjort de igen! Är ni sugna på fräscha naglar till ett galet bra pris så ska ni gå till Nathalie, utan tvekan. Kolla in hennes instagram @naileditbynathalie för kontakt och mer info. Grym grym GRYM! Att ha fina och fräscha naglar gör så mycket och jag bara älskar de.


Yes!

Kategori: Allmänt

Mitt älskade köksbord är äntligen färdigt! Det är så galet snyggt och kommer verkligen komma till sin rätt här hemma. Det är min vän Tim som har byggt de, hur jäkla grym är han inte? En liten sneak peak, helheten får ni se när det är på plats:) 

Halvvägs

Kategori: Allmänt


Idag var tanken att sommaren skulle fylla ut luften utanför huset och jag skulle träffa en vän på någon strand för att bada och skvallra om livet, men när jag drog upp rullgardinen i morse så kände jag bara "saaay whaat?!". 
Hemmets måsten fick därför tas om hand på förmiddagen och vi bestämde oss för att mötas upp i härskogen för att iaf gå en promenad ihop när vädret höll sig i schack ( trodde vi ja! ). Blöta och nöjda över att ha fått ihop en timme tillsammans så lovade vi att vi måste försöka träffas oftare. Tänk, förr bodde vi hos varandra i flera år, släpade hästar fram och tillbaka och höll varandra hårt i händerna när de stormade som värst. Så många tårar vi har torkat ifrån varandras kinder men även så många glada stunder när man skrattar så man kiknat, ögonblick som betyder.  Men livet kom lixom i vägen tillslut. När man väl träffas och de faktiskt känns som senast igår så är ändå allt precis som de ska vara. Min älskade Eva ❤️ 


Vilken kväll!

Kategori: Allmänt

Min fina Lina, vilken jäkla mysig kväll vi fick igår. Att få prata ikapp över en rejäl skaldjursfrossa och med lite för mycket vin i blodet tillsammans ända in på småtimmarna gör en sådär härligt fnittrig och alldeles för lättskrämd, hehhe ;) 
Det är magiskt hur livets vägar kan korsas på alla möjliga sätt, vi träffades lixom via en hästannons på nätet och det blev så jäkla bra ! 

Vi valde att våldgästa svärföräldrarna direkt när vi vaknade i morse ( dock efter jag fått gosa med ansiktet i toan ) och kastade oss i sjön såfort tjejerna somnat i vagnen. Stanken och magomvridningen som mötte oss i dörren hemma igen var ju mindre mysig när jag kom på att jag glömt att ta ut soporna ifrån vårat lilla kalas igår.. 


Effektiv

Kategori: Allmänt

Tyra vaknade 07.00 och Nellie valde att komma upp 07.30. Alltså dessa älskade barn! Efter en timmes lek var de dags för en sovstund igen, och denna gången hann jag somna på soffan i 45 min och ta hand om hela hemmets to-do lista. Nu är andra frukosten i allas magar och vi är ute och leker, tjejerna i skuggan och jag roffar åt mig all sol som jag kommer åt. Tanken var att vi skulle packat oss in i bilen hela familjen i eftermiddag och åkt upp till lantstället, men efter flera olika orsaker så väljer vi att stanna hemma. En av dom är att jag ska catcha upp med en helt fantastisk vän imorgon och prata ikapp över en jädra massa vin och skaldjur, svårslaget 


För hela slanten

Kategori: Allmänt

Idag rullade bilen mot sol och bad i Lerum tillsammans med världens bästa moster och kusiner. Stranden i aspenäs var jätte bra för mina sandälskade monster då man även kunde ha filten på gräset, och de långgrunda gjorde att alla tjejer kunde plaska obehindrat. Klart en av dom bättre stränderna när man har små kids med sig


Onsdag 19 augusti

Kategori: Allmänt

Mitten av augusti och högsommar, är de nu man ska stoppa tiden? 

Vi har haft lunchdejt här hemma idag med min barndoms vän, hennes sambo och deras vackra nya familjemedlem Leah. Tänk att många av oss har blivit tvåbarns föräldrar till så fantastiska barn, vad hände där? Det var nyss vi smygrökte så gott som nakna i skogarna, samtidigt som vi dränkte oss i parfym ( även i munnarna ) för att dölja lukten. Vi fräste omkring på våra trimmade moppar och drog med hästarna runt till kompisar när vi hade utegångsförbud för att föräldrarna skulle tro att vi var ute och red när dom hörde i telefonerna hästskorna på asfalten. Jag ångrar inte en sekund av min uppväxt, hade jag fått göra om det igen så hade jag inte ändrat på någonting. Idag har vi alla startat helt nya kapitel, där vi inte spelar huvudrollerna och livskvalité är inte längre att dricka häxblandningar i McDonalds muggar ( eller ur nappflaskor heller för den delen ;). Att faktist få se sina vänner bilda egna familjer och ett eget vuxet liv är så fint! 

Dagen rundandes av med sprutor för mina tjejer och dom var helt otroliga, inte ett ljud. Väl hemma igen så blev de jordgubbs fest och plaskande i poolen, och som dom älskar de. Sommaren är så härlig, och jag ska verkligen försöka ta tillvara på varenda dag på bästa sätt. Mörkret och kylan väntar runt hörnet och jag vill inte ha ångest när den dagen väl kommer, utan känna mig tillfreds med vad tjejernas första sommar faktiskt har bidragit med. Nu sover tjejerna sen en timme tillbaka och jag ska hälla upp lite vin och sätta mig i kvällssolen på altanen och försöka öppna upp boken som har legat och stirrat på mig i över ett år. Var rädda om er därute och pussa lite extra på eran fina familj <3  





Tvillingdejt

Kategori: Allmänt

När jag skrev rubriken så ville T9 ändra till tvillingsäkert, hehe det är väl helt rätt om man sammanfattar dagen. Det är verkligen något speciellt med dessa barn, det är så häftigt att se dom in action där hjälpas åt och samarbete finns helt naturligt i deras små kroppar. I 4 timmar lekte dom så bra, fast leksaker ryktes ifrån dom och att dom hellre kröp över varandra så var de, för dom, en självklarhet. Vi undrade hur en "enling" hade klarat situationen i lekhagen ( som för övrigt är världens bästa uppfinning ), där man måste ge och ta för att vara med och leka. Våra tjejer är lika snälla och lugna och att de endast skiljer 2 dagar på dom är ju så häftigt! Dom kommer ha så roligt ihop och att deras mamma är en riktig klippa gör ju inte saken sämre :) Dagar som dessa får gärna fylla upp min kalender, men imon är de minsann dags för vaccination, inte alls lika roligt :(  




Äntligen!

Kategori: Allmänt

Sommaren slog äntligen till, semestern är slut för kungen i huset och vi tjejer får roa oss själva på dagarna. Vi passar på att vara ute så mycket som möjligt och träffa vänner där hästar och bajsblöjor är de hetaste diskussionsämnerna;) Idag ska vi till min fina vän som jag träffade under graviditeten som fick sina tvillingtjejer två dagar efter mig. Så coolt! 

Här hemma har de oxå hänt grejer. Tjejerna har fått flytta in i sitt egna rum och som dom älskar de. Jag tror vi störde dom en del under nätterna innan och vaknade av oss, nu sover dom från ca 18.00-07.00 i ett sträck. Jag är inte färdig i deras rum, det ska tapetseras och små fixas med hyllor osv och jag tror de kommer bli jätte fint. Vårat sovrum har fått en makeover, nytt köksbord är beställt och vi väntar på bygglov inför en ny altan. Om ca 3 veckor åker vi till Turkiet ( om de inte utbryter kaos där ) och resan till Kroatien ska planeras. Hoppas ni alla mår bra!