Gela Björklund

Fånga vartenda litet glitterkorn som kommer i din närhet

Nämen?

Kategori: Allmänt

Här ekar de tomt? Men det är inte så noga, hehe! 

Vilken vecka de har varit. Jag har kommit in i ett sånt grymt flow och får nästan hålla tillbaka tårarna varje morgon när jag vaknar av två sprudlande glada tjejer. Utanför fönstret är det magiskt och jag längtar så tills vi alla kan klä på oss varma kläder för att gå ut och bygga snögubbar och dricka varm choklad, avrunda med pulkaåkning och mysa lite extra inomhus framför brasan ( fast det blir så satans varmt! ;). Februari kommer bli en händelserik månad och jag är mer taggad än på länge. Jag har blivit så trygg i allt och har verkligen helhjärtat börjat att inse vad livet verkligen har att bjuda på. Varje morgon jag vaknar så är jag så otroligt tacksam för allt jag har omkring mig. Jag har nästan blivit nykär igen och blir sådär töntigt fnittrig när tag tänker på min sambo, tänk 7 år i år. Jösses. Ikväll är han ute med grabbarna och jag njuter tillsammans med mitt rödtjut samtidigt som de går heta diskussioner om livet på sociala medier. Tjejerna har sovit sen 20.00 och dom skrattar i sömnen så att de ekar i monitorn. Snart dags att göra sig i ordning och göra en dreamfeeding på twinsen innan de är dags att själv krypa ner under täcket. Men jag måste bara sitta här. En liten stund till. 


Vilken natt :/

Kategori: Allmänt

Antal sovtimmar inatt kan ja lätt räkna på en halv hand:/ var ju och knäckte ryggen i tisdags och tyckte under kvällen att de blivit bättre, men skrattar bäst som skrattar sist, typ. När klockan slagit 03.15 gav jag upp och rotade fram dom starkaste tabletterna jag kunde hitta som blivit över efter min operation, men hjälpte de? Nej! Egentligen vill jag ligga i ett varmt bad med en box rödtjut på en droppställning rätt in i blodet. Tyvärr har jag ingen droppställning så där skiter de sig, endast därför jag inte gör de ;) På min topp 10 lista "saker jag ska göra innan jag dör" ligger den punkten som topp 3.

Nej nu ska jag inte lägga mer energi på mitt måndagsexemplar till rygg, istället ska jag gosa ner barnen i vagnen och kriga mig ut på dom oplogade vägarna i skogen. Kämpa! 


 

Hua!

Kategori: Allmänt

Är så satans trött på det här vädret! Att gå ut med barnvagnen är totalt livsfarligt, men idag trotsade jag isgatan och krigade mig ut ändå i snökaoset. Imon är de jag och pensionärerna som åker till närmsta apotek och köper broddar. Hujedamej ! 

Har äntligen vart och försökt fixa min rygg! En kota i svanken låg fel och därav har de blivit en kraftig muskelinflammation. Jomantackar! Sjukgymnasten fick knäckt och rättat till kotan till dess ursprungsläge och nu är de bara att hålla tummarna så att inflammationen får läka hyffsat ifred och att jag snart är på banan igen. 

På lördag ska jag och världens bästa på dejt, gissa om jag längtar ?! Det ska bli så otroligt skönt att fly hemmet några timmar med vetskapen om att kidsen är i trygga händer :) puss! 


Ogräs

Kategori: Allmänt

Något som tjejerna har ärvt av mig är mina tår och naglar! Naglarna växer som ogräs och är stenhårda, behöver klippas minst 1 gång i veckan för att förebygga rivsår, hehe mina små troll. Jag hoppas av hela mitt hjärta att dom INTE ärver mina känsliga läppar, dom är en pina på sommaren när jag glömmer skydda dom. Räcker med ca 3 minuter oskyddade i solen och såren är fasen inget att leka med :( den smärtan är obeskrivlig .. 


Dendu!

Kategori: Allmänt

Hur många här har en sambo som kommer hem efter jobbet, kokar ihop en brakmiddag samtidigt som han vevar ihop 4 stycken vetelängder med vaniljcreme? Hehe jag har! 

Trött

Kategori: Allmänt

Vet inte vad de har vart med mig idag. Efter frullen imorse snörade jag på mig gympadojjorna och gick ut i skogen med voffarna på en långpromenad. När jag kom hem hade Max börjat med lunchen men jag blev så sjukligt trött igen efter den. Slutade med en två timmars "powenap" i sängen för min del och vaknade av en äcklig huvudvärk. Efter bad tillsammans med tjejerna och två Ipren så hade jag nästan lust att lägga mig igen? Haha kom igeeeen! Huvudvärken släppte och med det så kom tack och lov energin tillbaka efter en stund :) jag erkänner ändå att de ska bli riktigt skönt att snart få krypa ner i sängen igen och somna till min familjs snarkningar, gos! 

5 minuters metoden

Kategori: Allmänt

Innan jag fick barn så fick jag ofta höra : - vi kör på 5 minuters metoden vid läggning. Det innebär att vi låter hen skrika i 5 minuter innan vi går in. Då lär sig bebisen att trösta sig själv och förstår att det inte hjälper med att skrika, de vänjer sig. Man ska inte ta upp bebisen direkt, de blir bortskämt då. Jag tänkte väl inte så mycket på de då, men när tjejerna kom så tänkte jag : vi kör på den där metoden som alla pratar om. I helvete heller!! Jag förstår inte hur föräldrar kan sitta lugnt och avslappnat när de hör hur sina barn ligger i rummet intill och skriker. Hela min kropp ryser och varje kroppsdel i mig vill ta upp barnet direkt. Jag kommer ALDRIG ALDRIG någonsin låta mina barn gråta sig till sömns. Mitt hjärta blöder. 

FEMMINUTERSMETODEN
Det är kväll -
jag känner det.
Allt är som det ska.

Mjuka händer
håller mig
ljummet vatten
omsluter mig.
Pappas leende
däruppe.
Allt är som det ska.

Jag torkas, kläs på.
Mamma håller mig ömt,
Lägger mig vid sitt bröst,
Mina läppar möter
hennes mjuka hud
varm söt mjölk
fyller min mun, min mage.
Allt är som det ska.

Ammandet gör mig dåsig
jag glider in i sömn

Då händer något.
Ett salt finger i min mungipa
Skiljer mig från bröstet
Jag gapar över luft
Lyfts och sänks ner
På platt, dött tyg.

Jag är ren.
Jag är mätt.
Jag är klarvaken.
Jag är ensam.

Allt är tyst.
Allt är mörkt
Allt är fel, fel, fel.

Så jag ropar på dem:
Jag är i fara!
Rädda mig!

Inget händer.
Som spöken kretsar
oron runt mig.
Slukar mig hel.

Allt jag kan göra
Är att om och om igen
ropa
så högt jag kan:
JAG ÄR I LIVSFARA!
RÄDDA MIG!
JAG DÖR!
Om och om igen
för att inte dö.

Korta stunder hör jag mammas röst
Långt långt borta,
Diffust genom mina egna rop.
Räddning på väg.
Jag ropar på henne.
Rösten tystnar.
En dörr slås igen.

Jag ropar och ropar
i förtvivlan
och dödsskugga.
Ropen bor i mina gener
har räddat mina
förfäder och förmödrar
De tysta fick aldrig egna barn.

Skräcken regerar.
Halsen, magen, huvudet, allt värker.
Ibland hör jag mamma
långt där borta
sen försvinner hon igen.

Till slut övermannas jag
av skräcken
Överlämnar mig åt ödet
Bereder mig på döden

Ja, jag ska dö.
Jag vet det nu.
Det är natt,
en farlig tid.
Ingen kommer.

Mamma och pappa är redan döda.
Jag är övergiven
Prisgiven
Orörlig i fiendeland.

Min enda, smala chans:
Att vara tyst
Låtsas redan vara död

Efter evigheters evighet:
Det är morgon.
Jag lyfts upp
av mamma
läggs till hennes bröst.
Jag överlevde.

Sen är allt som det ska.

Till nästa kväll.

© Marit Olanders 2013

Publicerad i Det grymma svärdet 17

Sovtimmar

Kategori: Allmänt

Imorse tog Max barnen, stängde dörren till sovrummet och smög ut i vardagsrummet. Jag vaknade utvilad efter en hel natts sömn för ca 10 minutersen men har inte riktigt bestämt mig för om jag ska vända mig om och sova en stund till, eller gå upp och krypa ner i soffan hos dom som betyder mest. Nu hör jag att Max plockar ur diskmaskinen och plockar undan lite, väntar jag i ca 10 min till så börjar de säkert dofta kaffe och jag kommer råka vakna i helt perfekt tajmning, smart ;)

Tvillingträffen

Kategori: Allmänt

Vilken lärorik dag. Var på öppna förskolan i mölnlycke där de var dags för oss med tvillingar att äntligen få träffas. Jag tror att det inte är en slump vilka som får uppleva detta i sitt liv, vilka fantastiska människor! Jag tycker att det märks stor skillnad på de som endast har ett barn åt gången och de som har twins. Det är ett sånt lugn och harmoni runt alla föräldrar, barnen är två mirakel och alla är så öppna och ärliga i sitt föräldraskap. Underbart! Idag var vi ca 6 vuxna och 12 barn och de ska bli otroligt kul att få följa dessa genom träffarna som kommer ske 1 gång i månaden ( oftare om vi vill ). Jag är exalterad över de här året och lever fortfarande i en bubbla, tänk att just jag får uppleva detta :)

Sen blev de en snabbis till jobbet, men vände nästan i dörren då jag är LIVRÄDD för rs- viruset och gjorde bara de jag skulle. Nu sover sessorna gott i sin säng sen nästan en timme tillbaka och jag kan inte slita blicken ifrån kameran. Imorgon är hela familjen samlad igen, och för första gången någonsin sen twinstars kom så har jag inget inplanerat. Skönt! 


Härliga morgon

Kategori: Allmänt

05.20 slog twinstars upp sina blå. Dags för käk! Max går upp och fixar mat medans jag hämtar nässugen för att hjälpa Tyra att snyta sig. Regnet piskar mot rutan och jag bäddar ner tjejerna i våran säng och vinkar av Max som åker till jobbet. Markisen utanför fönstret fladdrar och det gör att ljuset från utebelysningen blir levande inne i sovrummet vilket tjejerna tyckte var helt fantastiskt spännande! Låg och sjöng och sprattlade värre än två maskar som just satts på kroken, Avatars färger kan slänga sig i väggen när dom får syn på ett vitt sken kl 05.30.. Dags att sova men dom förbannade napparna vägrar stanna kvar och lyckliga gatan förvandlades ganska snabbt till förträngda svordomar och ett tålamod som fick vända andra kinden till. Från ryggen hörs ett strypt skrik och jag ger upp. Går upp, trampar i den största hundspyan mina ögon ( fötter ) någonsin har skådat. På mattan. VARFÖR???? Spy på golvet om de ska vara så jävla nödvändigt, där kan man iaf lätt städa bort de utan att kräkas själv. Kampen fortsätter i köket. Gör iordning ersättning till kidsen, märker att det inte finns mycket kvar men tror iaf att de räcker tills vi köper mer senare idag. Vänder mig om, slår ut hela jäkla flaskan och det rinner ersättning ifrån köksluckorna och mattan praktiserar som golvmopp. Andas, brygger en stor kanna kaffe och ger mina tjejer mat. Och här sitter jag och fulgråter. Kollar på tvn där de visas prematurabarn som kanske inte vinner kampen. Jag är så jävla tacksam att jag har fått två fullt friska barn och gråter lite till när jag tänker på alla stackare som kämpar där ute. Jag skäms över att jag kan explodera över en hundspya. Förlåt

Massage inifrån

Kategori: Allmänt

Ligger i badet med ett glas rödvin i handen, tror på de där att värma upp kroppen med alkohol och en temperatur som överstiger 45 grader ;) Och nej, jag tänker inte ta ett kort på mina korvar till ben som syns bland skummet och mitt immiga vinglas. Men skönt är de ska ni veta. 
På tal om något annat. Det spökar hos oss. På riktigt. 
Max står och lagar mat ( oxfilé som doftar sådär sjukt gott ) och hundarna brukar sitta som fästingar på kocken när det vankas kött på menyn. När maten är färdig kommer Max på att det bara har varit två ögon som har stirrat på honom under hela tiden. Malva är lyckligare än någonsin, men Tindra?! Hon brukar alltid vara den som man bokstavligt talat snubblar på alla dagar i veckan men hon är inte i köket ? Båda börjar leta, hallå Tindra?! Har du dött? Båda vet med sig att hon inte är ute, men ändå letar vi där. Vi letar under sängen, bordet, under täcket, under kuddar men näää-ää. Jag går ner igen där Max redan har letat och öppnar dörren till de stängda sovrummet. Jomen Tindra! Hur i helvete kom du in där? Du som ALDRIG går ner om de inte skriks promenad i dörren och framförallt, hur tusan kom du igenom en stängd dörr? Varken jag eller Max har vart i de rummet sen i fredags. Så det måste alltså ha vart ett spöke som lyckats få tag i en rå oxfilé bit, lockat med sig vovven nerför trappan, öppnat rummet, lurat in stackarn och sedan stängt dörren igen. För allas skull hoppas vi att hon iaf fick den där överblivna köttbiten.  Spökhund 


Blä

Kategori: Allmänt

Idag är det jag som joinar Agda 93 igen. Jag ska snart ringa på larmet, be dom hämta taklyften, duscha mig i skållhett vatten, rulla mitt hår, sätta på mig stödstrumpor och rätta till mig i rullstolen samtidigt som jag ska äta punschpraliner och dricka välling med äppelmos. Eller så kan jag lika gärna länsa medicin skåpen och hoppas att jag snart domnar bort. Jävla rygg, du kommer ta livet av mig :,( 

Småblirstora

Kategori: Allmänt

Våga vägra vara bebis! 

Vad hände där?

Kategori: Allmänt

Här sitter jag i soffan med två sovande barn på varsin sida om mig. Klockan har inte ens slagit Nyhetsmorgon och här är jag, kollandes på Scooby doo med följd av turtles. Är det NU man börjar bli vuxen? När hände de senast att jag frivilligt gick upp kl 07.00 en lördag? Tanken när tjejerna låg och jollrade i sängen var - " Nu har dom sovit hela natten, så dom lär vara helt utsövda och sugna på mammagos. Upp och hoppa! " Men med mat i magen och efter några kärleksförklaringar så somnade båda gott igen. Med rykande färska ägg och doft av nybryggt kaffe, tända ljus och snöskimmer ute så erkänner jag att det är ganska mysigt. Ha en fin lördag och passa på att mysa ordentligt idag när vädret ska gå bananas. Nu ska jag smaka lite mer på de här vuxenlivet ;) puss! 


Alltså

Kategori: Allmänt

Att jag inte dog. Jag berättade för Max att man kan ställa in liggläge på babysittern. Efter lite pillande och meck från hans sida så kliar han sig i huvudet och frågar: - Gela.. Ska de verkligen se ut såhär? 

Det va längesen jag skrattade så mycket att jag fick ont i magen 


Aouch

Kategori: Allmänt

Gnäll inlägg men jäääääävlar min rygg!! Igår trodde jag på riktigt att vi skulle vara tvugna att ringa ambulans. Vaknade på morgonen med lite känningar men eskalerade ganska kraftigt på eftermiddagen / kvällen. Var nästan säker på att en kota i svanken hade hoppat ur led. Att resa sig ur soffan/ från golvet och bära twinsen var totalt omöjligt. Jag tog en stark värktablett och en varm dusch så jag iaf skulle få sova. När jag väl somnat så hörde hundarna något konstigt ljud så dom började skälla, jag skulle såklart sätta mig upp för att kolla vad det var, men hann bara lyfta huvudet från kudden innan jag blev påmind om min rygg. Vrålade rätt ut och fick pressa tillbaka tårarna. Va fan :( imorse var jag tur nog bättre och Max kunde åka och jobba. Jag får dock tänka mig för inför varje rörelse och lyfta nära kroppen, tjejerna har lovat att vara extra snälla mot sin mamma idag. Jag tog över dom till min säng tidigt imorse och vaknade vid 08.45 av två skrattande elvispar som tycker de är charmigt att sparka på sin mamma. Hoppas att ni har en skönare fredag än mig och lova att vara rädda om er

Ikea

Kategori: Allmänt

Det är helt sjukt mycket uppmärksamhet man får när man patrullerar med tvillingvagnen. Folk vänder sig om, viskar, tjoar, ropar och framförallt beundrar. Nu va de faktiskt ett tagsen jag hörde nått negativt om att de tex måste vara så synd om mig osv. Hehe men vissa är ju inte kloka. Igår var de en som blev avundsjuk på min mamma för att det var just hon som blivit mormor till dessa underverk och jag och tjejerna blev välsignade av Gud. Haha ! 
Jag måste nog dock skaffa en skylt att hänga på vagnen -"se men inte röra" för det är många som inte kan låta bli att taffsa på tjejerna och jag tycker inte riktgt att det alltid är helt okej.. 

Hoppas ni får en solig torsdag, det lär inte jag få iaf ;) snart kommer en vän på lunch och jag kanske ska försöka göra något vettigt innan. Puss! 


Goals 2015

Kategori: Allmänt

Okej, nytt år är nya möjligheter. Jag tror att 2014 är svårslaget men detta året ska två nya familjemedlemmar få forma tillsammans med oss. Bara tanken ger mig fjärilar i magen och en livsglöd som liknar adrenalinpåslag. Jag har fått äran att sätta två liv till jorden och jag ska göra allt i min makt för att ge dom den bästa starten efter våra förutsättningar. Here we go! 

Mål som jag ska försöka uppnå 2015:

* Jag ska lita mer på min magkänsla och forma livet mycket efter vad den säger

* Dra ett streck över gammalt groll och aldrig mer kolla i backspegeln. Nya möjligheter är samma som nya chanser och ger känslan mig ett klartecken så är det bara att köra på.

* Bli bättre på att höra av mig till folk! Jag kan bli irriterad på dom som ska höra av sig men att de för det mesta ekar tomt medans jag vet att jag inte har rätten till de då jag kan vara exakt likadan själv. 

* Hålla det jag lovar. Det där med mycket snack och liten verkstad är inte riktigt min melodi

* Bli av med dom sista gravidkilorna och se till att mata mig själv med endorfiner minst 3 ggr / vecka

* Bygga livet på positiva tankar och alltid blicka framåt 

* Umgås mer med min bästa vän och sambo och visa hur mycket jag uppskattar att han faktiskt är min andra hälft, varje dag ! 

Twinstars 2015: 

* Ett tryggt och utvecklande första levnadsår

* Dom ska undersöka början på livet och alltid ha sina föräldrar som stöttepelare och guider

* Bli tagna som två personer och få plats för deras olika personligheter 

* Få mycket egentid var och en för sig

* Aldrig vara i närheten av en berusad person. Om det ändå sker så ska dom aldrig bli hanterade eller burna av denne person. 

* Uppleva och förstå att dom är älskade från första stund 




Trogna

Kategori: Allmänt

All cred till er alla läsare som dag efter dag klickar sig in på min öken torra blogg för att kanske få sig ett liten uppdatering. Dom senaste dygnen har varken haft en start eller ett slut, veckodagarna håller varandra i handen och allt går i ett. Vi har haft vänner och familj hemma nästan varje dag och därav får bloggen hamna lite på hyllan då jag hatar när folk sitter med sin mobil i fokus och väljer den framför sitt sällskap och jag ska inte bli den som är den, ja ni förstår. Men nu ska jag försöka lägga lite mer tid här MEN med er hjälp. Är det något speciellt ni vill läsa om? Statistiken går stadigt uppåt men ni är väldigt snåla med kommentarer ;) puss