Gela Björklund

Fånga vartenda litet glitterkorn som kommer i din närhet

riiiiichiiie

Kategori: Allmänt

Räddaren i nöden kom hem med glass och halstabletter, thaank god ! haha :) sorgligt nog så biter inga tabletter på min hals just nu, får bara vänta ut påhittet. På tal om nånting helt annat så har jag precis betelat räkningarna, och så mycket pengar jag fick över har jag inte haft sen jag började plugga, yeeha ! dags att bli människa igen ;)

Usk

Kategori: Allmänt

Nu när jag håller på att utbilda mig till undersköterska så har jag ju mer och mer förståelse för många olika slags sjukdomar. Kollade mej själv i halsen nu, uuueeek ! alldeles vitprickig och körtlarna nästan syns på håll. Vidrigt! Tänker vänta ut de, att åka till läkarn är inte riktigt min grej. Speciellt inte om de gäller vanlig halsfluss. Streptokocker är gjorda av djävulen själv, visste ni föressten att man kan få det i nagelbanden ? Illa ! Krypa ner i soffan och tycka synd om mej själv, för de får man väl ibland ? haha ! Så farligt är de inte, men en bra bortförklaring till att vila mitt på dagen ;) stackars stackars dödsjuka Gela .. hehe

Tisdag

Kategori: Allmänt

Vaknade med känslan av en tennisboll i halsen :/ Men de var bara att bita ihop, åkte och lämnade Malva hos Max på hans jobb nån timme. Var på studiebesök med klassen, perfekt! Känner mej sådär lagom pigg idag, lust att krypa ner framför brasan och bara mysa. Tur att jag gör de oxå ;) hehe ! Suger bara att det är fint väder just idag, får samla lite power så jag kan gå ner med busan till sjön sen, hon ÄLSKAR de! Tycker ni oxå att den här vintern har sprungit iväg ? Idag är de lixom siste januari :S Vart tog den långa mörka vintern vägen? Snart är de vår, och det är ljust fram till 17 på ef. Denna sommaren ser jag fram emot, ska iaf inte jobba så mycket som innan ;) Hur bra ?! En sommar med en valpis, myyyyys :):)

Mys morgon!

Kategori: Allmänt

Blev väckt till ett städat hus, brasan tänd, vääärldens frukostbuffé i vardagsrummet, nybryggt kaffe, en nyrastad valpis, en hyr film var redo att startas, en mysig sambo och ett mms på telefonen där bilden visade beviset på bokningen av 2 biljetter till Cesar Millan. Sånna morgnar kan jag inte få nog av, du är bäst hjärtat ! Efter den super goda frukosten gick vi ner till den stora stranden där Malva fick leka 1.5 timme, hon är så duktig ! Mamma och Leona kom och myste med oss en stund :) Haft en kanon söndag, nackdelen är att det är måndag imorgon. Skjut mej ! Har prov, men verkligen INGEN motivation till att plugga.. Öppnar boken, läser samma rad 4 ggr, kastar iväg boken och gör något annat. Så har det sett ut i ca 3 timmar nu. Malva ligger på golvet och gnäller samtidigt som hon biter på ett ben, det gör ju faktïskt ont att tappa tänder, men för gott för att sluta bita. Skrutt ! Nej, nu MÅSTE jag försöka läsa, trööööööööööööök

Skola

Kategori: Allmänt

img_8843 (MMS)

Idag var det andra gången på valpkursen. Gick jätte bra, hon tyckte bara att det blev lite kallt emellan åt, trots sitt nya back on track täcke;) åkte hem till mor och far efteråt och käkade lunch, malva tycker att det är så himla kul här, kan nog gämföras som lek o buslandet, haha! Hade funderingar på att bjuda hem några vänner ( nästan föredetta) ikväll, men ångrade mej väldigt fort när jag började tänka några veckor tillbaka. Usch, att man kan ändras så mycket på så kort tid. Tragiskt.. :( har bestämt mej för att umgås med människor som ger mej energi, inte tvärtom. Så värt! Ibland saknar jag då tiden, men folk förändras (även jag) och man får vara tacksam för de vi hade då:) hehe heeeejrååååå

Godis

Kategori: Allmänt

Ni ska bara veta vad som står och blänker utanför mitt hus nu;) hehhe!

Hur bra ?!

Kategori: Allmänt

Var det i TORSDAGS jag skrev att jag skulle bli bättre på det här med bloggandet ? haha och idag är det tisdag ? yeye bättre sent än aldrig, eller hur ? ;) När jag skummar igenom mina gamla inlägg, så ser jag att detta börjar lika mer och mer en hundblogg, hehe. Inte så konstigt med tanke på att min Malva är mitt nya liv. Hon blir 11 veckor imorgon, vart tar tiden vägen ? Igår åkte lilla Minna till sin nya famlij, blev väldigt tomt, men samtidigt riktigt skönt. Kan lägga ALL min fokus på Malva, och hon är såååå duktig ! Hon har vart hos min älskade Jenni idag när jag vart på egna äventyr, bäääääst :) Ååååååååhhhhhhhhhhh min Pappa är tamejfan bäst ! Har fixat världens grej åt mej, säger inget mer förren det är helt klappat och klart. Äntligen!, inte en dag försent. Han är min förbild och min idol, jag ska bli som honom när jag blir stor ;) min älskade pappa ! Känner mej sådär jobbigt nöjd, LOVE it

Brist

Kategori: Allmänt

Jag har massor att faktiskt dela med mig av till er, men känner att jag inte riktigt har tid! Jag ska försöka knåpa ihop några inlägg imorgon, promise!;) känner att jag är i en övergångsfas just nu, och jag gillar de. Ehehe;)

Rutiner

Kategori: Allmänt

Kommit in i vardagsrummens igen, vilket är skönt! Max är hemma och är valp ledig;) perfekt när dom är så små. På måndag åker Minna till sin nya familj, hon ska ända till Dalarna:,( det kommer bli tomt, men ändå skönt att bara kunna lägga all fokus på Malva. Dom börjar bli stora nu, valp tiden går så fort! Funderar mer och mer på var jag ska jobba sen när jag är klar med utbildningen. En stor fördel är ju att få tillbaka till björkelid, då kan ju Malva följa med varje dag, men tiderna är inte riktigt vad jag är ute efter. Men vi får väl se;) trivs jäkligt bra där, men drömmen är ju mån - fre dagtid. Yeye har en tag till på mej att fundera;)

Ny vecka!

Kategori: Allmänt

img_4762 (MMS)

Dags för skolan;)

Söndag

Kategori: Allmänt

img_6485 (MMS)

Klockan är snart 11.30 och både jag och anat ligger kvar i sängen, så skönt! Vi har turats om med valparna hela morgonen, allt för att få ligga och dra sig. Imon börjar jag skolan igen, hur fort gick inte det här lovet? En månads ledighet och jag är som ny:) har räknat ut att vi går bara i skolan i 12 veckor denna terminen, resten är praktik (4 veckor) och en massa lov. Om 4 veckor är jag ledig igen en hel vecka. Så ni som är trötta på erat jobb, börja plugga, det är verkligen en dans på rosor om man jämför;) Och vad har den här dagen att bjuda på? Hade fasen inte vart dumt med en hotellfrukost nu ;)

Fixa!

Kategori: Allmänt

Nu har både jag och Max taktik sovit, välbehövligt:) nu blir de dags att sätta lite fart och börja fixa med maten, får ju finfrämmat snart! Det är något fel på bloggen, så jag kan inte lägga upp bilder:/ har ganska många att dela med mig av. Tycker att den blir lite roligare när man inte bara skriver, en bild säger mycket mer! Hoppas att ni får en riktigt härlig lördagskväll, det ska iaf vi ha :) pusspuss!

Stolt

Kategori: Allmänt

Lilla malva är så jädra duktig! Har vart på hennes livs första kurs, och jag kan inte annat än le åt det:) duktiga duktiga valp! Igår var vi vid den stora stranden med dom i det underbara vädret, helt tokiga! Hehe. Hade finbesök hela dagen igår, och ikväll väntas mer av det goda. Vi ska bjuda på grillat, mums:) jag känner mej så jädra nöjd med livet just nu, och dessa vårkänslor gör ju inte saken värre;)

CM

Kategori: Allmänt

img_8414 (MMS)

Dom är bänkade i soffan när Cesar Millan är på tv ;)

Skönt

Kategori: Allmänt

Idag väckte jag valparna 10.20, haha! Dom hade såklart vart ute tidigare i morse, men sedan lagt sig brevid mig och somnat så gott. Idag är en dag då jag inte har en aning om vad jag ska göra. Står och väger mellan att åka iväg med valparna eller om jag ska stanna hemma. Jag vet faktiskt inte hur bra det är att dra i väg valparna på äventyr redan, dom var ju ändå hos vet igår, och imon ska jag och malva på kurs. Kanske smartast att bara stanna hemma med dom, men efter att ha vart hemma nästan varje dag i två vecbörjar börjar det faktiskt att bli ganska segt. Idag kommer inte Max hem försen ikväll, sent ikväll. Segt!

Mörkt

Kategori: Allmänt

Efter att ha städat ut julen (äntligen), så blev det jätte mörkt inne. När alla fina lampor åkte ner i sina kartonger igen, så insåg jag att jag måste åka och inskaffa nya;) synd va? Hehe. Behövs ganska många nya, men vart hittar man lampor som ger ett lika mysigt sken som "jul lampor"? Idag är det dags för valparnas sista spruta, dom ska bara veta vad som väntas. Bra tajming eftersom vi ska börja valpkursen på lördag, och jag vill att Malva ska vara färdigvaccinerad när hon träffar andra hundar. Även pappa Timmy ska få börja på scratch ett igen:) spännande! Jag har hittat en toppen tränare som känns helt rätt, både för mej och Malva:)

Inte min grej

Kategori: Allmänt

Ger mej på det där med att städa idag igen, denna gången ska julen ut. Men ju mer jag grejjar desto stökigare blir det? Haha fasen, det där är verkligen inte min grej.

Spännande!

Kategori: Allmänt

img_1847 (MMS)

Upptäcktsfärd! Lika bra att vänja sig redan nu, bor ju faktiskt granne med en sjö;)

Avrättning

Kategori: Allmänt

img_5422 (MMS)

Går man in på Google och söker på det jag se råkat ut för, så är man så gott som dödsdömd. Resten av media ska vi inte ens prata om. Fick precis det "riktiga" samtalet och jag kan vara lugn tills högre makter går in. Om dom ens behöver det.. Men ska ända på en dubbel kontroll inom snar framtid, lika bra att vara på den säkra sidan!

Lugn

Kategori: Allmänt

Har precis kollat klar på en Harry Potter film, töntar som vi är;) Geson har laddat ner alla filmerna till oss så nu har vi sätt 3 filmer, tackarrrrrrr! Under filmen fick jag ett samtal som lugnade mig något, men får reda på mer imon kl 09.00 om hur vi ska gå tillväga nu. Känns nervöst men bra att vi fick reda på det hyfsat fort. Förlåt att ni får hållas, men jag måste bara skriva av mig, ni kanske märker om åtgärder ska göras:/ kollar btw på CM nu, en helt fantastisk människa. Tänk att ha den gåvan, där snackar vi power!

Fjäsk

Kategori: Allmänt

img_7076 (MMS)

Tänk vilket underverk en endaste liten ynka köttbulle kan göra. Och hur söta och snälla man kan bli för att få den där köttbullen. Yeah;)

Stora tjejjer!

Kategori: Allmänt

img_7184 (MMS)

Nu har vi tagit vår första riktiga "promenad". Gick faktiskt halva vägen till postlådan och halva vägen tillbaka;) med sina egna reflexvästar och allt:) mina tjejjer de! Varje dag öppnas en ny värld för dom och dom är så duktiga!

2011

Kategori: Allmänt

img_9113 (MMS)

År 2011 var nog inte mitt år. Det startade med en helvetes massa jobb, alldeles för mycket än vad jag egentligen klarade av för att vara lycklig. Sommaren var ingen hit, en sommar som jag egentligen vill radera från mitt minne ( lycka till ), men som slutade bra efter omständigheterna. Jag lärde mig en massa om mej själv, Och fick ett par nya glasögon på köpet. Fick en helt annan syn på människor, på deras beteende och sätt att leva. Jag bestämde mig ganska fort att nästan bryta kontakten helt, lovade mig själv att endast umgås med människor som ger mig positiv energi, inte tvärtom. Att ha människor runt mig som suger åt sig all energi jag har, det är det värsta jag kan utsätta mig för. Jag såg inte på det sättet förut, men det var en händelse som bevisade vilka som verkligen ska få komma mig nära. Jag mår så jädra mycket bättre idag än vad jag gjorde samma dag för ett årsen, och det är pga mitt sätt att prioritera. Allt ont har något gott i sig. Det har jag bokstavligen fått uppleva. 2012 har börjat så bra det bara kunnat, och vi har nu en liten Malva i mitt och Max liv. En ny liten varelse som kom till världen, och där tror jag verkligen på ödet. Det var meningen att hon skulle komma och förgylla våra liv, och det har hon levt upp till. Kommer även att bli klar med min utbildning detta året, och kan gå ännu ett steg längre i mitt liv. Vi är påväg åt rätt håll, och jag känner mig som en ny människa. Jag har lärt mig livets stora gåta. Jag har den i min hand, och jag släpper den inte. Kan man klara sig igenom en sån här sak tillsammans, så klarar man nog allt. Banden stärks till det starkaste och man uppskattar det man har, varje dag! Vårat nya liv har börjat, och det är VI som bestämmer hur det ska levas och vilka som ska få dela det tillsammans med oss. Jag vet vilka jag tror på, och dessa håller jag hårt i.

Halvt

Kategori: Allmänt

Nu är de faktiskt halv färdigt. Men mitt upp i allt fick jag reda ett jobbigt besked som kanske kommer behöva åtgärder snarast. Sån jäkla otur så det är sjukt. Än så länge är de ingen fara, ska få ytterligare info imorgon:/ jag väljer att ej skriva om vad det handlar om här, blir det åtgärder så lär ni som träffar mig märka det inom snar framtid. Dumt, riktigt dumt

Nu då?

Kategori: Allmänt

Nu har dom somnat, men det tar emot att ta tag i skiten. Vad ska jag skylla på nu? Bra tv program? Kanske ska vänta tills detta programmet är slut, fast då lär dom ju ha vaknat igen. Synd, då kan jag ju inte städa heller.. Och det vore väl dumt? Hmm.. Nej det är bara att bryta ihop och börja. Typiskt

Suck!

Kategori: Allmänt

img_6780 (MMS)

Idag är en såndär dag när jag MÅSTE ta tag i tråkigheter, dvs städa. Det är något av det tråkigaste jag vet, spec när det är ett måste. Ska vänta tills galen pannorna har somnat, annars blir det ett helt onödigt arbete, då jag plockar undan alla deras grejjer, som dom drar runt i huset på två minuter igen osv osv. Att sånna små kan vända hela huset upponer på så kort tid. Det värsta är att dom inte plockar undan efter sig, dom förvandlar grejjer till molekyler på nolltid. Haha sådan husse, sådan hund;) att vänta tills dom har deckat är en bra ide, annars är risken stor att lek och bus får övertaget över dammsugaren. Lycka till!;)

Wtf?!

Kategori: Allmänt

Släppte precis ut en svinig geting genom fönstret(?!) Usch!

Flex

Kategori: Allmänt

Som jag sa, nu är de kväll igen! Hundarna har haft kalas sen flera timmar tillbaka, nu efter ca 4 timmar börjar dom att iaf ta lite pauser mellan attackerna. Det är helt sinnes vilken energi dom har! malva har även fått duscha för första gången, inte poppis! Haha;) bara att vänja sig. Något som är roligt är ju såklart snön :)

Ångest

Kategori: Allmänt

Jag har börjat störa mej sådär jobbigt mycket på vissa människor. Kan nästan få lite ångest pga deras beteende. Ni vet hon Gunilla i svenska hollywood fruar, bara man ser henne så blir man frustrearad, så känner jag för dessa just nu. Får nästan rysningar i kroppen.. Haha jobbigt!

Kaos

Kategori: Allmänt

Sitter mitt på golvet i vardagsrummet, soffan är i hundra delar;) det här blir bra! Nu ska vi snart fortsätta vårat lilla maraton, 3/7? Mina små monster är helt tokiga, kan sitta och kolla å dom i flera timmar:) har dessutom valt vilken kurs jag ska gå med malva, börjar redan på lördag (förhoppningsvis), skoj!

Stress!

Kategori: Allmänt

img_2850 (MMS)

Stressar som en jäkla tok för att komma i tid, för att sedan sitta i väntrummet och bli mer nervös:/ hatar att vänta! Men jag hann ju iaf;)

Optimist

Kategori: Allmänt

img_7848 (MMS)

Tidsoptimist, javisst! Sista sekunden, åk! Haha

Mhmh

Kategori: Allmänt

Dagarna går alldeles för fort! Det känns som att jag inte hinner ngnting, det är morgon och kväll mestadels av dygnet känns det som, haha! Hela helgen har innehållit roligheter, som har gjort att den sprang iväg. Klockan är redan 12, och 14.30 ska jag på undersöknin (hehe!) sen är de bara hem och laga mat, och wops, där var de kväll igen! Jag är ledig en hel vecka till, har blivit jäkligt bortskämd med det, så de lär la bli värsta pinan att börja plugga igen;) haha nej då, pluggar bara 4 veckor, sen är de dags för lov igen, jobbigt va? Jag ska nog plugga vidare när jag är klar med detta , är ju rena semestern;)

God morgon!

Kategori: Allmänt

img_6664 (MMS)

Så här ser det ut hos oss på morgonen. Med en sovandes hund i knäet, den andra ligger brevid och drömmer som en tok, jag i min gosiga, varma one piece ( teletubbies dräkt ), kärleken sover gott, varmt kaffe och en bra film på tv, bäst! morgonstund har guld i mun! Men nu är det snart dags att sätta fart, ska ju snart få finbesök;)

Kärlek

Kategori: Allmänt

Haft en sån där fantastisk dag som man inte har för ofta. Har gjort sådär lagom mycket, inte haft några måsten utan bara gjort det jag har haft lust med. Jag och malva har bl.a. Vart på vårat första egna äventyr och hon skötet sig utmärkt;) haft en riktigt mysig kväll, en sån där som bara vi kan ha. Imorgon väntas ännu mera roligheter och jag känner mig sådär äckligt nöjd med tillvaron just nu. Nu ska den här lilla familjen faktiskt mysa ner oss i sängen och kolla på film. Godnatt !

SMS-inlägg

Kategori: Allmänt

img_0079 (MMS)

Okej okej!

Kategori: Allmänt

Jag ska uppdatera, haha! Det hade vart ganska roligt att veta vilka som läser bloggen, med tanke på statistiken. Det finns ganska mycket jag skulle vilja dela med mig av, men jag håller det för mig själv och mina närmaste. Godnatt;)

SMS-inlägg

Kategori: Allmänt

img_4300 (MMS)

Haha!

Kategori: Allmänt

img_9065 (MMS)

Make My day;)

Oh!

Kategori: Allmänt

Here we go again;)

Torsdag

Kategori: Allmänt

Det är så mycket jag behöver göra, men har verkligen ingen motivation idag. Har 11 dagar kvar på min ledighet, så jag ska nog hinna med allt, en annan dag;) ikväll kommer Maya och sover här tills imorgon, mys! Har föressten börjat lite smått med klicker träning med malva, och det funkar hur bra som helst! Dags att anmäla oss till lite kurser, måste bara bestämma mig för vilken;) hehe

BabyBOM

Kategori: Allmänt

img_3636 (MMS)

Trenden är att skaffa bäbis nu, huuuuur många som helst som är gravida, jätte roligt! MEN blir så jävla irreterad på folk som gnäller om hur jobbigt det är, va fan skärp er! man ser status uppdateringar hela tiden om klagomål, hur jobbigt det är, hur många gånger ni spyr, hur ont det gör osv osv. Blir tokig! Hur blir det inte sen när ungen väl är ute? Sorry! Nu kommer Fia, var bara tvungen att skriva av mig lite! Tjing!

Hujedamig

Kategori: Allmänt

img_3265 (MMS)

En sån tur att vi har en händig Geson!:)

Emil

Kategori: Allmänt

img_4212 (MMS)

Vaknade kl 3 inatt av att det var ett jäkla liv utanför. Usch blev så rädd att jag var tvungen att väcka Max för att förklara för honom att de var storm. Haha! Riktigt obehagligt, trodde hela huset skulle falla ihop som en kortlek. Jag har aldrig reagerat på de andra stormarna, men den här Emil, han var inte rolig. För er som inte vet hur vi bor så har vi ganska många stooooora träd på trädgården, och två stora jävla granar hade rykt med, TUR att inte huset låg precis där, eller min bil som brukar stå där stog inatt ca 1 meter ifrån.. Annars hade blivit liiiiite jobbigt, hehe

Löften

Kategori: Allmänt

Det är jäkligt tur att jag inte valde samma nyårslöfte som resten av Sveriges befolkning. Dvs röra på mig mer. Det hade ju spruckit direkt! Här hemma är det full rulle nån timme, sen gäller det att vara helt stilla så länge de sover. Rör jag mig medans de sover, så vaknar de på två röda och ska leva rövare ytterligare några timmar, för att sedan decka en liten stund så att de orkar med nästa plundring. Jag vågar knappt prata i telefon medans de sover, är livrädd för att väcka dom, haha! Vaknar en, så väcker den så klart syrran. Det gäller att ha allt framme som man behöver medans de tar sin powernap, varenda lugn sekund är guld värd! Att gå utanför dörren utan deras sällskap är bara att fetglömma, haha! Och duscha?! Max, kom hem!! ;);)

Äntligen!

Kategori: Allmänt

img_3513 (MMS)

Dom är söta när dom sover, men jösses sikka små Monster det är när dom är vakna, haha! Plundringen började klockan 6 i morse, alltså en timme senare än igår, pjuh! Tokar! ;)

Middag

Kategori: Allmänt

Igår var svärföräldrarna här på
Middag (Max speciale) och hälsade på vovvarna. vi fick även planerat våran resa vi ska göra tillsammans detta året, kommer bli häftigt:):)

Sessor

Kategori: Allmänt

img_9841 (MMS)

Att ha två stycken huliganer hemma är som att ha huset fullt av ungar! Det sker hela tiden tävlingar om vem som får mest uppmärksamhet, vem som kan springa hela huset runt snabbast, vem som kan döda krokodilen häftigast, vem som kan hitta flest icke okej grejjer att bita på, vem som biter husse och matte hårdast osv osv. Natten har gått bra, förutom klockan 5 i morse, tidpunkten då hoppis och skuttis börjar, då är det bara att dra täcket över huvudet och fundera på vad fasen jag gett mig in på, haha;) för att sedan ha två sovandes valpar på huvudkudden, nöjda över sitt nya hem, så ångrar jag ingenting:):) hehe!