Gela Björklund

Fånga vartenda litet glitterkorn som kommer i din närhet

Dop

Kategori: Allmänt

Jag kollar ut över kaouset här hemma, doften av färska blommor inreder hela hemmet och känner hur det tårarna bränner bakom ögonen. Alltså.. Tack alla ! Igår var det dop för tjejerna och dagen var helt fantastisk. Att veta att mina små tjejer ska få växa upp med så många fina människor omkring sig gör mig så trygg och framförallt stark inför min uppgift att vara den bästa mamman för mina barn. Jag själv tyckte att de var så fint i kyrkan och allt kändes så personligt då de var Max morbror som var präst och fick äran att döpa tjejerna.  Magiska Jennifer kom och chockerade alla med sin röst och jag hade inte kunnat önska mig någon annan som sjöng. Hon är min idol och jag vill typ peka och skrika högt till alla - Jag känner henne! Ännu en gång, tack! 

Jag kände mig mest som en yr höna i lokalen efteråt, mycket som ska grejas samtidigt som de dåliga samvetet gnager i bakhuvudet över att inte hinna prata med alla så mycket som jag skulle velat. Alla favoriter på en och samma plats, hur gör man? Släktingar hade åkt hela vägen ifrån Östergötland för att få tillbringa dagen med oss, känslan av uppskattning och glädje räcker lixom inte till. Twinstars åkte från famn till famn och var så nöjda under hela dagen, Nellie gav ifrån sig några "jag är trött" ljud i kyrkan men thats it! Alla presenter och alla fina nedskrivna ord, otroligt. Ett bamse tack till er som har hjälpt mig med förberedelserna och lagt ner både själ och mängder av timmar för att hjälpa till med bakning osv, utan er hade detta aldrig gått! Vi älskar er alla och denna dagen har tagit en stor plats i mitt hjärta. TACK! 

























 

Fredag den 13

Kategori: Allmänt

Jag vet inte i vilket fack denna dag ska placeras i, otursdag eller turdag? Var hos läkaren förut där vi gick igenom mina plåtar och de beslutades att utvägen från denna smärta är operation. Jag blev ändå glad på ett sätt att de finns hopp och att dom kan hjälpa mig, men hoppades såklart att domen skulle vara självläkning och en garanti på att smärtan skulle försvinna och disken kommer gå i regress om ca 1 månad. Men nej. Eftersom att jag har haft detta i snart 3 månader så är chansen inte stor att kroppen kan läka sig själv :( Ska tillbaka på måndag och träffa narkosläkaren, sedan är de bara att vänta på att kallelsen till operation dimper ner i brevlådan. Det VÄRSTA är att jag inte får lyfta tyngre än en mjölkpaket inom 6-8 veckor efter operationen, och det fattar väl vem som helst att inte de kommer fungera?! Jag ska be till högre makter att jag slipper operera mig och att min kropp kan läka detta på egen hand. På bilden nedanför ser ni en bild från sidan av min ryggrad. Den översta disken är fullt frisk men dom andra två är skadade och det stora diskbråcket sitter i den tredje disken som syns tydligt. Fan

Praktik

Kategori: Allmänt

Dags att inse, men nu MÅSTE vi dela på tjejernas stora säng och låta den förvandlas till två singel spjälisar igen. Dom lever mer än rövare på nätterna och fäktas i sömnen som om de vore på liv och död. Dom använder varandras kroppsdelar som skjut ifrån kuddar och att få en fot i 190 knyck i revbenen är lixom inget ovanligt. På nått vänster så är dom som magneter, det spelar inget roll på vilken sida eller på vilket avstånd dom läggs ifrån varandra, i slutändan ligger dom ändå likt ett ormbo. Jag lyfte över Tyra till våran säng i morse och hon sparkade mer än tanterna på Friskis och Svettis och man kunde tro att hon övade inför att praktisera på ett bageri, som elvisp. Kände att de var dags att gå upp när hon fick loss en stor hårtuss ifrån mitt huvudet och skrattade högt när hon fick ögonkontakt med mig, samtidigt som de munpruttades för fullt ifrån tjejernas säng där Nellie låg som pippi Långstrump med fötterna på kudden. Mina små huliganer! 


Sol !

Kategori: Allmänt

Äntligen är våren här! Jag har krigat mig ut på min första promenad på jag vet inte hur länge.. Vi passar på att lapa i oss så mycket sol och ljus vi bara kan dessa dagar. Och lyckan som uppstår när syrran sover i vagnen och Nellie får leka själv med skalis ute, med ett joller som kommer ända ifrån magen. Härliga vår, vi älskar dig ! 

Fantastiskt

Kategori: Allmänt

Mina barn är på riktigt de gladaste bebisarna jag någonsin har träffat. Ögonen lyser och de strålar bus och lycka runt dessa två, dygnet runt. Den enda "nackdelen" är på natten när dom ser mig, dom utbrister i ett sånt glädjetjut så att till 90% av fallen så vaknar syrran och är minst lika glad hon. Det slutar med att dom ser varandra, börjar prata och utbrister i ännu mera skratt. Det har hänt att jag får gå in och utbringa en timeout för att båda ska somna om igen. Mina små troll, aldrig har jag varit så rik som jag är idag <3



D-vitamin

Kategori: Allmänt

Idag har vi roffat åt oss så mycket D-vitamin vi bara har kunnat. Så härligt och man känner sig som en annan människa efter en sån här dag! 


Bortskämd

Kategori: Allmänt

I helgen har vi blivit rejält bortskämda och fått avlastning som kallas duga. Vi har sovit hos tjejernas farmor,farfar och faster fredag - söndag och har samlat på oss 2 siffriga sovtimmar. Att kunna släppa mycket av ansvaret och lita 100% på att tjejerna tas hand på bästa sätt av anhöriga betyder mer än vad som kan formuleras med hjälp av ord. Jag vågar nästan inte säga de, men jag tror även att utvecklingsfasen " vakna var 30e minut under natten" har blåst förbi. Tjejerna har sovit 13 timmar tre nätter på raken nu, med endast en matning som break. Hur skönt?! 

Att få leva livet med dessa små sessor vid ens sida 24/7 är ett mirakel. Alltid 4 små ögon som har koll på sin mamma, speciellt om de finns något ätbart i närheten ;) 


Hej!

Kategori: Allmänt

Det där med att jag just nu går under namnet "pundare" pga alla narkotikaklassade piller som jag stoppar i mig varje dag, får inte mitt liv stanna upp. Vi alla lever och jag kan fortfarande inte fatta att just vi fick äran att få tvillingar, det är så roligt och utvecklingen sker i en rasande fart, tänk snart är dom ett halvår! Allt går bra och det är mest skratt och busiga ögon som infinner sig hos kidsen. Jag är i fullt sjå med att fixa allt inför dopet, och för första gången i hela mitt liv tycker jag att förberedelserna är så roliga, det är ju mina barn som ska döpas och såklart vill jag att de ska bli ett minne för livet. Jag känner ett sånt härligt pirr i magen inför framtiden, och livet har förändrats ganska mycket sen twinsen kom och jag är mer än villig att haka på den trenden och ändra ännu mer av mitt gamla liv. Ha en trevlig helg alla sköna bönor ;) 

Vad ska man säga ..?

Kategori: Allmänt

Har nyss vart hos läkaren.. Magnetröntgen visar diskbråck och jag väntar nu på operation. JÄVLA SKIT! Jag har inte tid med det här, jag vill bara vara frisk och kunna ta hand om mina barn. Att börja sitt liv som mamma med en sjukskrivning var inte de som jag räknade med :,( fy fan, jag har inga ord ..